Krönika

Truckermamman t(r)ycker till...

Ja så var denna sommar över och hösten närmar sig. Det bästa med hösten är att kunna krypa ihop med filt och tända ljus. Vi kan ta mer tid till varandra och slippa alla sommar och semestermåsten.

Krönika

Power Truck Show Alahärmä - Ett hav av kärlek och ett fält av kromglans

Umeå är det högsta jag varit i Sverige. Nu var jag nästan lika långt upp fast i Finland. Alahärmä är en liten mysig stad som har ett stort event en gång om året, Alahärmä Power Truckshow. Ett event som är inhyst på ett stort nöjesfält som heter Powerpark.

TruckerMamman rullar vidare

Det finns bra saker, och sedan finns det de saker som vi aldrig kan göra nått åt, men en sak är säker och det är, att imorgon är en ny dag. Många med mig är både mamma och Queen som delar sin tid mellan hytt och hem. Dock är lastbilsyrket för mig ett kall i livet, och jag trivs otroligt bra med att skita ner mig och slita mig svettig varje dag. Skenbenen är mer blåa än bruna av "gåinipall" syndromet.

Queen of the Road on tour Anderstorp

Denna gång gjorde Queen of the Road on tour ett stopp i Anderstorp. Först vill vi börja med att saga ett stort Grattis till tre härliga Queens, Marre Lindqvist 3:e, Maria Beutan 2:a och Sofia Andersson 1:a som vann Queen of the Road on tour Anderstorp. Det är ni verkligen värda!

Sol och Volvokaravan

Helg och bra väder kan ge överraskningar av trevligt slag.
Blev av nöden tvungen att besöka staden igår, apoteket hemma hade inte rätta grejor hemma, så vi fick ta en tur.

Påskhelg – Putshelg

Det har blivit tradition hos oss att använda påskhelgen till rusta bilen inför sommaren. Påskhelgen brukar passa alldeles utmärkt till att putsa och feja bort vintern från ekipaget. Vid den tiden på året brukar vi också ha hunnit tvätta bort salt och allt annat vintern för med sig från rambalkar och annat som är svårt att tvätta ordentligt vintertid.

Två månader kvar till Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet 2013

Nu är det två månader kvar till Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet 2013. Vi hade vårt första Queen of the Road truck meet 2012 och det var ett fantastiskt truck meet med 267 lastbilar totalt som ställde ut på Sockholm truck meet & Queen of the Road truck meet. 29 lastbilar i vårt eget Queen of the Road Truck meet som är unikt eftersom det är den första lastbilsutställningen för tjejer som kör lastbil.

Idiotomkörningar, skrotbilar och drottningar

Lördag den 2 februari bar det av till Göteborg för miniträff med Queen of the Road igen.

Farväl Kitty!

Mitt första möte med min bästa vän Kitty var för två och ett halvt år sedan. Jag hade bestämt mig för att byta jobb och åkare. Efter att ha kört Scania i sju år skulle jag nu sätta mig i en Volvo.

Farväl Kitty!

Mitt första möte med min bästa vän Kitty var för två och ett halvt år sedan. Jag hade bestämt mig för att byta jobb och åkare. Efter att ha kört Scania i sju år skulle jag nu sätta mig i en Volvo.

Miniträff och Naturupplevelser

Lördagen den 1 december 2012 genomfördes den första av vinterns miniträffar. Vi var sex brudar som samlades vid Stigs Center och gick på Kinakrogen. Medverkande Queens den gången var Ninni, Olga-Maria, Susanne, Carina, Margareta och jag.

Kära dagbok!

Jag har en stor almanacka där jag fyller i både mätarställning, körningar och eventuella händelser. Varför? Jo, ibland händer det att dokument försvinner i hantering och då kan det kännas bra att kunna plocka fram de uppgifter som är relevanta till berörd part.

Demonstrationen i Göteborg – Mäktigt!

Jag började dagen med att tvätta Martin Erikssons bil som jag skulle köra i kortegen från Stenas Danmarksterminal till Götaplatsen. Naturligtvis så valde jag fel del av tvätthallen, den där högtryckstvätten inte fungerade men tvättat blev det i alla fall.

Göteborgs stad stod still för transportbranschens framtid

Den planerade färden in till demonstrationen blev ju självklart sen. Kan inte förstå att jag alltid skall vara sådan tidsoptimist. Nåja fram kom vi och det var riktigt kul att se hur många som slutit upp till demonstrationen.

Tjejpunkten 2012 – Framtiden för åttondeklassare i Skövde

Onsdagen den 21 november var det dags igen för Tjejpunkten, en mässa för alla tjejer i årskurs åtta i Skövde kommun.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.