Elbjörg om livet som chaufförsänka:

”Det gäller att ge sig fan på att klara av det”

I den väl inbodda lägenheten finns hennes barn, hundar och en samling med troll.
Men maken Lasse syns inte till.
– Han är hemma på helgerna. Det har blivit en vana, säger chaufförsänkan Elbjörg Persson.

Nu öppnar Lastbil 2012

Välkomna till "Queen"-montern!

Queen of the Road har i år hyrt in sig i en alldeles egen monter på Elmia. Ni hittar oss alldeles vid sidan om tidningen Proffs i D-hallen (D01:28).

150 färgsprakande ekipage till Nordic Trophy

Ralph Ekdahl: "Nu tycker jag det är dags för en svensk seger"

Drygt 150 högklassiga lastbilar är anmälda till årets tävling. En färgsprakande och gnistrande samling bilar med fantasifulla motivlacker, glänsande krom, flärdfulla inredningar och finurliga byggnationer utlovar arrangören.

Volvo vill visa nya bilens precision

Går på lina mellan två lastbilar

Tidningen Proffs och norska TransportMagasinet kunde igår avslöja bilder från Volvos reklamfilm om den nya lastbilen som ska premiärvisas den 5 september.
Nu har Volvo valt att lägga ut filmen till offentlig beskådan.  

Power Truck Show i Alahärme, Finland

”Det här måste upplevas”

Helgen den 10 -11 augusti, var det åter igen dags för "Power Truck Show", som i år hölls för åttonde gången. Ett riktigt trevligt arrangemang mitt i upplevelseparken Powerpark, en otroligt vacker miljö i Alahärme som ligger i södra Österbotten i Finland.

Veteranfordonsutställning vid Hjo:

Gamla fordon gnistrade ikapp med solen

Lördagen den 21 juli var det premiär för en helt ny veteranfordonsutställning vid Munkebergs Säteri som ligger vid Vätterns strand, cirka fem kilometer norr om Hjo i Västra Götaland.

Anmäl dig till Gråbo Trophy/Queen of the Road

Arrangörerna till Gråbo Trophy bjuder in medlemmarna i Queen of the Road att ställa ut sina lastbilar i en egen klass.
Anmälningssidan är öppen just nu men det gäller att skynda sig. Antalet platser är begränsat!  

”Queen”-medlemmar ställde ut på Sweden Truckmeet

En av årets alla lastbilsutställningar, Sweden Truckmeet, gick av stapeln lördagen den 7 juli på Anderstorp Raceway. Nytt för i år var att motorcykeltävlingen Smokey 200 arrangerades samtidigt. Endurancetävlingen innebar grillförbud på området under dagen, vilket inte uppskattades av alla.

Östergötlands Veteranlastbilsträff – En naturskön upplevelse

I Boxholm, lördagen 26 maj, 2012, kördes ett veteranlastbilsrally runt sjön Sommen. Det var den tredje träffen i Östergötland.

Fagerlids – Nostalgi på hög nivå

Tiden går fort och plötsligt står vi mitt i juni. Men jag känner att jag måste få berätta om Fagerlids Maskinhistoriska dag, som gick av stapeln den 12 maj i Älgarås, 6 km från Hova i Västra Götala...

Resultat

Queen of the Road Truckmeet 2012

Premiären för Queen of the Road Truck Meet är avklarad. Läs ett omfattande reportage om Sveriges största lastbilsutställning i tidningen Proffs, nr 6-2012, som kommer ut den 21 juni.Så här f...

Ronneby Lastbil 2012

Årets första lastbilsträff hamnade i år i Ronneby. Den 21:a april arrangerades Ronneby Lastbil för första året. Det är Bengt som är kuggen i hjulet och han driver även ett transportföretag som erbj...

TTC – Transport Tekniskt Centrum

Äntligen är bygget för TTC – Transport Tekniskt Centrum i Jönköping klart. Strax väster om Jönköping på Riksväg 40 ligger TTC Axamo Transport och Teknisk Centrum.Visionen av TTC startade red...

Bilsport Performance & Custom Motor Show, Elmia, Jönköping

För 41:a gången var det dags för motormässan Bilsport Performance & Custom Motor Show som är under hela påskhelgen från långfredag 6:e april till och med annandag 9:e april.Detta är en m...

Epa & A-traktor träff i Halmstad 10/3-12

Det var ganska kallt kvällen den 10:e mars då det skulle vara en liten träff för Epa & A-traktorer i Halmstad men det stoppade inte dessa killar och tjejer. De körde med glatt humör från grannk...

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.