Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Krönika

Näsmark Trophy 2014

Detta var det 6:e året som Näsmark Trophy genomfördes och detta med ett hundratal bilar på plats mitt i skogen på en åker utanför Sveriges minsta kommun Bjurholm.

Nästan var tionde nyanställd lastbilsförare är en kvinna

Andelen kvinnliga lastbilsförare som är anställda i åkerier som är anslutna till Biltrafikens Arbetsgivareförbund, BA, ligger på fyra procent. När det gäller andelen kvinnor som rekryterats under det senaste året är siffran drygt dubbelt så stor, vilket framgår av TYA:s rapport Rekrytering av lastbilsförare 2013. 

Nya FMX har premiär på Bauma

Volvo fortsätter att uppdatera sitt fordonsprogram. Först FH, sedan FM. Nu står FMX på tur.

Miniträff och Naturupplevelser

Lördagen den 1 december 2012 genomfördes den första av vinterns miniträffar. Vi var sex brudar som samlades vid Stigs Center och gick på Kinakrogen. Medverkande Queens den gången var Ninni, Olga-Maria, Susanne, Carina, Margareta och jag.

16-åriga Julia vet vad hon vill

- Jag har ett stort motorintresse och har bland annat kört folkrace. Dessutom har jag flera i släkten som kör lastbil, säger 16-åriga Julia Jönsson, som går första året på Nils Holgerssongymnasiet fordonslinje i Skurup.

Transportprogrammet på Bräcke – det bästa val jag har gjort

En dag på jobbet – eller rättare sagt – det här handlar om min utbildning...
Att välja Transport på Bräckegymnasiet är det bästa val jag någonsin har gjort. Även om det tog mig ett år att inse att de var på transportprogrammet som jag hörde hemma.

Nationella Viltolycksrådet:

Det sker fyra viltolyckor i timmen

Antalet viltolyckor på våra vägar är många. Detta uppmärksammas i Nationella Viltolycksrådets landsomfattande kampanjvecka den 24 – 30 september.

KRÖNIKA

Varför dessa slagsmål på nätet?

Det är inget som längre förvånar mig när det kommer till sociala medier.
Det är lätt att sitta bakom en skärm och skriva nedvärderande kommentarer om andra utan att behöva stå till svars för det.

KRÖNIKA

Låt oss göra den 24/9 till en ödesdag för EU

Tiden rinner ut för allt fler åkerier, fakturor som släpar efter och fordringar som inte betalas till fullo av transportköpare.
Ja, ni har hört denna förr.
Därmed inte sagt att det inte är aktuellt fortfarande.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.