Krönika

Nattbilder på lastbilar är det något visst med Foto: Maria Christiansson

Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.


Tredjepris i fjärrbilsklassen -12 

Nej, nu backar vi till dagen innan när jag och yngste sonen skulle åka och låna bord och grill hos älste sonen med sambo. Både bordet och grillen lastades på flaket på pick upen och lastsäkrades såklart. När vi ska åka därifrån klickar det bara när nyckeln vrids om. Där och då valde startmotorn att för evigt ge upp. Tur äldste sonen hade möjlighet att komma och dra igång oss.

Nåväl, när allt var färdigpackat på fredagen gav vi oss iväg mot Göteborg. När vi kom till Ljungskile sparng det en liten chihuahua kors och tvärs över vägen. Stackars liten, så nära var den att bli överkörd flera gånger innan bilar hade stoppat trafiken i båda riktningarna och hundens ägare kom och tog hand om den. Slutet gott, allting gott för stackars hunden. Jag lovar att mitt hjärta var i halsgropen flera gånger innan ägaren fick fatt i hunden.

Vidare förbi Backamo och ut på E6 vid Spekeröd åkte vi. Därefter tackar vi för att vi bor norr om Göteborg och därmed slapp åka genom stan.

Väl framme på plats spolade vi av bilen och parkerade den för helgen. Den vanliga slutputsen tog vid medan bil på bil rullade in på området. Kära återseenden och kafferaster avbröt putsningen på fredag eftermiddag. Grillen rullades ut på bakgavelliften på kvällen i sedvanlig tradition. Grillad mat i goda vänners lag runt det lånade bordet på flaket var hur trevligt som helst. Kvällen avrundades med ett par varv på området för att titta på ljusshowen, det är något magiskt över lastbilar med sina lampor i mörkret.

På lördag morgon behövde natten putsas av bilen i vanlig ordning. När det var gjort skulle Queen of the Roads tält resas och montern skulle ställas i ordning. Lördagen avlöpte i ett sammelsurium av kära återseenden och goda skratt. Det är ju det här som är det allra, allra roligaste med lastbilsutställningar, att träffa alla trevliga människor man normalt inte träffar annars.

Det var dags för prisutdelning och som vanligt var det många priser som delades ut till massor av glada chaufförer. Tro det eller ej men när de kom till Fjärrbilar -12 så var det vår tur att gå upp och hämta ett pris, vi fick tredjepriset minsann!
Queen of the Road on Tour 2015 hade egen klass på GTM och placeringen blev:
3:e plats Mia Nissi, Kullgrens Åkeri
2:a plats Barbro Markström, Erikssons Åkeri
1:a plats Sofie Karlsson, D. Nilssons Åkeri

Vet ni, nästa år syns vi på Tånga Hed i Vårgårda. Det ska bli otroligt roligt att åka dit igen efter alla dessa år. Den 18 juni 2016 arrangerar nämligen teamet bakom GTM lastbilsutställning på Tånga Hed i Vårgårda. Mer information om det kommer på deras hemsida gothenburgtruckmeet.com.

Om artikeln

Publicerad: Onsdag 8 Juli 2015, kl 19:37
Kategori: Krönika
Taggar: Gothenburg truck Meet, GTM

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015”

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.
Läs hela Maria Christianssons krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.