28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Skaraborg truckshow

Lördagen den 1 augusti passade jag på att besöka Bällefors gamla flygfält idag, en solig och varm dag.

Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.

Diesel & Läppstift

När jag för några år sedan bestämde mig för att sluta köra långtradare var jag så utled på allt som hade med det att göra. Jag var färdig med den biten. Trodde jag.

En skräckupplevelse på vägen

För cirka 1,5-2 år sedan var jag med om en av de värsta dagarna i mitt liv. En glad, rolig, givande, lugn, sysselsatt arbetsdag skulle sluta upp i en total katastrof.

En öl på Karl Johan

Ja, att vara lastbilschaufför på Norge kan ha sina för och nackdelar! Detta jag nu skall berätta hände i början av september 2014.

Näsmark Trophy 2014

Detta var det 6:e året som Näsmark Trophy genomfördes och detta med ett hundratal bilar på plats mitt i skogen på en åker utanför Sveriges minsta kommun Bjurholm.

Ett år som lastbilschaufför

Oj, tänk va fort tiden går. Det har redan gått ett år sedan jag började jobba som lastbilschaufför på heltid. Satt och bläddrade igenom mina bilder från det gångna året och det är verkligen en liten resa jag gjort hittills och än är det inte slut på länge hoppas jag.

Drabbad av Norrland

Då och då händer det något som förändrar livet i grunden, eller åtminstone synen på andra delar av vårt land.Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag rullat på vägarna i södra Sverige.Häromveckan fick jag frågan om jag ville ta en tur till Norrland.Spontant svarade jag naturligtvis ja, och därmed väntade en omvälvande tur för mig. Eller ska jag säga turer, för det blev två svängar uppåt landet till slut.

Tullängsskolan, sidoförflyttningar och varmkorv

Tullängsskolans transportmässa gick i år av stapeln lördagen den 19 oktober. Mässan var som vanligt välbesökt. Den bjöd på många roliga aktiviteter och det var många fina bilar att titta på.

Ramsele 2013-09-20 – 2013-09-21

Lastbilsträffen i Ramsele gick av stapeln för femte året i rad och blev en succé som vanligt men i år var det något av ett rekord år för både besökare och utställare.

Gråbo Trophy 2013 kom med sol och publikrekord

Lördagen den 21 september så var det då äntligen dags för mig att åka till Gråbo Trophy för att vara med och jobba i Queen of the Roads monter.

Queen of the Road på Mantorp Park

Så var det dags igen för Queensen att göra entré bland the Big boys. Queen of the Road på Mantorp Park. Och tänk, vi hade fått monterplats mitt i stråket. Vår förhoppning var stor att så många som möjligt skulle hitta till oss.

Truckermamman t(r)ycker till…

Ja så var denna sommar över och hösten närmar sig. Det bästa med hösten är att kunna krypa ihop med filt och tända ljus. Vi kan ta mer tid till varandra och slippa alla sommar och semestermåsten.

Power Truck Show Alahärmä – Ett hav av kärlek och ett fält av kromglans

Umeå är det högsta jag varit i Sverige. Nu var jag nästan lika långt upp fast i Finland. Alahärmä är en liten mysig stad som har ett stort event en gång om året, Alahärmä Power Truckshow. Ett event som är inhyst på ett stort nöjesfält som heter Powerpark.