Chaufför ute på djupt vatten

Som vi alla vet genererar transportbranschen inte bara lastbilar. Det inbegriper även transporter till havs och i luften. Jag själv har jobbat många år både på land och hav, och faktum är att det är svårt att välja vilket som är bäst. Jag har haft sådan tur att jag kunnat välja. Har jag tröttnat på det ena så har jag gjort det andra. Kan man ha det bättre? Tyvärr är det ju inte så lätt att få jobb till sjöss idag då sjöfarten liksom transporterna på vägarna säljs ut till en billigare arbetskraft. Man får helt enkelt inte släppa taget om sina kontakter.

Transportprogrammet på Bräcke – det bästa val jag har gjort

En dag på jobbet ? eller rättare sagt ? det här handlar om min utbildning...Att välja Transport på Bräckegymnasiet är det bästa val jag någonsin har gjort. Även om det tog mig ett år att inse att de var på transportprogrammet som jag hörde hemma.

Att köra grisar är svinkul!

Trots att jag är både djurskötare (smådjur och djurpark förvisso) och köttätare hade tanken på att djurtransporter existerar, inte ens slagit mig. Men redan första veckan på yrkesförarutbildningen, då lärarna rabblade upp olika typer av transporter, visste jag att det var djurtransporter jag ville köra.

En dag på jobbet med Marre Lindqvist

Namn: Marre LindqvistOrt: NorrköpingÅlder: 29 årHobby: Lastbilen och sonen Tim 3 årVision: Köpa min egen bil och starta åkeri, Marres åkeri. Vid publiceringen av min text på Queen of the Road så är det redan gjort!Kör fortfarande genom Tankbilsbolaget och har ett samarbete med min fd chef Stefan Edman Åkeri.Jobbar med: Kör Bitumen sommartid till asfaltverk och tjockolja till värmeverk på vintern i isolerade tankar.

Hot, rån och snuskiga toaletter

En del av er har säkert hört talas om möten med politiker om vårt yrke och de svårigheter som vår bransch står inför. Somliga av er har säkert även varit med på dessa möten.Vad innebär det för oss att vår bransch håller på att utkonkurreras av lågprischaufförer?Vad innebär det för alla "nya" chaufförer som med spänning ser fram emot att komma ut på vägarna i vårt land?Finns det jobb så det räcker för alla chaufförer?

En dag på jobbet med Helena Grönholm

Jag heter Helena Grönholm men kallas Lilla My av mina jobbarkompisar för att jag är lite het och hetsig ibland. Jag bor i Finland i en liten by som heter Yttermark, ca 7 mil söder om Vasa.

Kranbil – ett kall

Jag heter Marie-louise "Lisen" Karlsson och bor i Håbo Tibble/Bro utanför Stockholm. Är 38 år och jobbar som kranbilschaufför. Jag kör en tre axlad Volvo FM 380 med en 23 tons kran.

Hej allihopa!

Angelica Borst heter jag är 25 år gammal och bor strax utanför Karlstad på en gård med min familj: Sambo Sebastian (som jag driver ett dragbilsåkeri tillsammans med), dottern Olivia (hjärtbarn, Fallots Tetrad) och DvärgSchnauzern Maskot (som är med i lastbilen hela tiden).

En limegrön turnalle

Jag heter Rebecca Dahlin, 25 år, och bor i Florshult utanför Örkelljunga. Min största hobby är ju hästar och bilar. Hållit på med hästar sen 6års ålder och bilar sen jag fick mitt B-körkort. Har en helt underbar och härlig sambo som står ut med mig och mina planer.

En Äkta Trucker

Min bror Petter kör lastbil åt DHL och jag fick en veckas prao med honom, jag har åkt förut så van är man väl. Men nu är det på allvar. Jag ska kanske jobba med det här i framtiden så ta vara på veckan ville jag verkligen.

Olycka kunde satt stop

Emma heter jag, 22 år och bor i Bjurtjärn i Storfors Kommun. När jag inte jobbar är jag i stallet då jag har en egen häst och tanken med henne är att utbilda henne vidare. Men det går lite trögt då jag jobbar varannan vecka och har för tillfället ingen som kan rida henne då. Men de tar hand om henne men har inte tiden att rida.

Samma villkor

Jag heter Jennifer Norlin, 23 år och bor i Ramsele (Sollefteå). Jag jobbar som timmerbilschaufför och kör för Brorssons Åkeri. Där kör jag en Volvo FH13 -11 och den fick jag ny efter att lämnat en Scania R500 -07 när den rullat 83 000 mil.

En dröm

Jag heter Veronika Öst Kaptens, 30, och bor i Upplands Väsby i Stockholm. Jag har nyligen tagit mitt efterlängtade lastbilskort och arbetar nu på Arena Personal, vilket är ett Bemanningsföretag. Genom de kör jag bla åt Posten Logistik.

Det Gröna Åkeriet

Jag heter Jennie Thomson, 24 år och bor i Borlänge.

Köra kyl- och frystransporter

Jag heter Zandra Mörby, är 26 år och bor i Lidköping men jobbar i skara på Erling Andersson åkeri. Där kör jag kyl och frystransporter i Sveri...