En Äkta Trucker

Min bror Petter kör lastbil åt DHL och jag fick en veckas prao med honom, jag har åkt förut så van är man väl. Men nu är det på allvar. Jag ska kanske jobba med det här i framtiden så ta vara på veckan ville jag verkligen.

På måndagen får jag låna ett par arbetsbyxor och känner hur riktigt det känns att få klä på sig inför arbetsdagen och gillar känslan. Man känner sig vuxen. Petter säger att han ska åka bort till terminalen och lasta av lite på någon lastbil innan han ska hämta mig. Jag sitter och väntar på att han ska hämta mig så vi får påbörja den riktiga körningen till Tönnebro som är 16 mil.

Halv nio skulle Petter hämta mig men när klockan börjar närma sig kvart över nio börjar jag undra. Om han glömt mig eller om det hänt nåt, så får jag ett telefonsamtal från honom. Som säger att han har med sig en annan lastbilschaufför som behövde skjuts till Tönnebro för han hade sin lastbil där nere. Det betydde att jag inte skulle kunna åka med honom första dagen. Ni vet när man är sådär inställd på något och riktigt väntar på att det ska hända och besvikelsen när det inte blir något? Sådan känsla fick jag när jag fick veta att jag skulle få vara ledig första dagen. Visst, vara ledig är det som oftast alla vill men inte jag. Jag har åkt med förut och gillar att sitta i en lastbil i flera mil och lyssna på radio och prata då och då. Det kan väl bli lite långtråkigt ibland men jag har ju bara suttit bredvid och inte kört. Den som kör är den som gör allt: sköter växlingen, kollar lasten, sätter på den där underbara radion. Det är den som kör som är den äkta Truckern.

Andra dagen så fick jag åka med honom till Tönnebro. Först så åkte vi till TLS, en liten terminal. Där så fick jag se när Petter körde truckmaskin och visade hur man på bästa sett ska ställa alla godsdelar. Sen så var vi på väg till Tönnebro, det var roligt att sitta där och prata lite om lastbilar och en massa annat, skola, jobb. Det hände att han pratade i telefon ibland, i headset förstås. Då satt jag och kunde ha lite tråkigt men så tänkte jag ännu en gång att uttråkad kommer jag inte att vara, för när jag kommer att köra och prata i telefon i lastbilen så är det jag som kommer göra mitt jobb. Jag som sköter allt. Jag som sätter på radion.

Jag som kommer att kämpa för att bli en äkta Trucker.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-19 08:45
Kategori:
Taggar: