En dröm

Jag heter Veronika Öst Kaptens, 30, och bor i Upplands Väsby i Stockholm. Jag har nyligen tagit mitt efterlängtade lastbilskort och arbetar nu på Arena Personal, vilket är ett Bemanningsföretag. Genom de kör jag bla åt Posten Logistik.

Min pappa tog mig med på Truckrace när jag var runt 6-7 och även om jag inte minns så mycket av själva händelserna så kommer jag ihåg att vi var iväg några år för att se Curt Göransson köra då han är hemma hörande där vi är ifrån. De var ett stort jippo och massor av folk kommer jag ihåg. Även om jag tror det nog var mest pappa som tittade såddes det säkert redan där ett intresse. Så, det har alltid varit en dröm för mig att ta just lastbilskort

Jag sökte till Girls Trucking Day 2008 som Scania anordnade. Och det gjorde jag helt enkelt för att jag älskar lastbilar och tyckte det vore kul att få komma till just en sådan dag. Jag hade inte så stora förväntningar mer än att få testa att köra lastbil. När jag sedan fick chansen att ta mitt körkort via Arbetsförmedlingen tog jag den och började på Grönlunds i Solna. På utbildningen fick jag även behörighet för ADR och Truckkort. Jag tog mitt C-kort i oktbober 2011 och har inte hunnit köra så mycket men har bla kört Betongbil åt Ingvar Österbergs. Jag har även kört en del distrubition.

Jag har familj och en dotter på snart 2 år och ibland har det inte varit problemfritt att samordna familj med små barn och chaufförsyrket. Ibland kan det vara lite bökigt hemma med att pussla ihop tider på jobb med små barn. Men jag ser henne som det bästa som hänt mig. Tycker mycket om att umgås med min familj och mina vänner. När jag inte jobbar brukar jag sysselsätta mig med bla Scrapbooking och jag tycker mycket om att baka.

Det känns underbart att få sitta bakom ratten och ratta det stora fordonet och jag vill utvecklas att köra bil och släp eller trailer.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-13 08:17
Kategori:
Taggar: