Samma villkor

Jag heter Jennifer Norlin, 23 år och bor i Ramsele (Sollefteå). Jag jobbar som timmerbilschaufför och kör för Brorssons Åkeri. Där kör jag en Volvo FH13 -11 och den fick jag ny efter att lämnat en Scania R500 -07 när den rullat 83 000 mil.

Foto: Michael Engman

Jag har jobbat hos Brorssons sedan maj 2008 och började köra lastbil strax innan jag tog studenten. På Brorsson kör jag skift vilket gör att varannan vecka kör jag eftermiddag och varannan vecka förmiddag.

Personligen tycker jag inte det är några problem alls att köra lastbil för att man är tjej, vad ska problemet vara liksom?! Visst det finns en del gubbar som anser att tjejer inte ska sitta bakom ratten, men, Bullshit säger då jag! Men några speciella för el nackdelar vet jag inte, det kan finnas fördelar ”bara” för att man är tjej men det är inget direkt man spelar på. Nackdelar vi kan ha är väl kanske tunga lyft eller liknande, men det löser sig ju alltid på ett eller annat vis, med lite ilska brukar man kunna klara det mesta. Bara att bita ihop och komma igen! Jag vill i alla fall inte behandlas på något annorlunda vis än de andra utan jag vill jobba på exakt samma villkor. Jag har bra chef och kollegor så jag trivs som bara den.

Jag har alltid haft ett stort motorintresse, det har varit fyrhjulingar, crossar och skotrar. Sedan hade min pappa eget inom skogsmaskiner och trailer vilket gör att han säkert intryck på mig också.

Så det fanns egentligen inga funderingar över vad jag skulle välja för linje när det var dags och sedan har jag alltid haft det lättare att hänga med killar än tjejer, lite mer raka rör!!

Vi var 5 st tjejer i klassen och det var inga problem för vi var ju lika allihop. Gjorde min första praktik vecka på Brorssons i årskurs 8a så ja visste nog redan då vad jag ville syssla med. Jag tog mitt körkort på Fordon -Transport i Sollefteå. Där fick jag även Hjullastare, Godshantering, Anläggning och Fordonsmonterad kran upp till 18 tonmeter och även arbete på väg osv.

Jag har väl ingen speciell hobby eller fritidsintresse just för tillfället men de senaste 3 åren
ha jag tävlat skotercross. Det har tagit all min tid under vintrarna till att träna/tävla varje helg!
Sen har det även varit fotboll. Men just nu så är det nog ”bara” lastbilen man påtar på med!! 🙂

Mina planer för framtiden är att få testa något annat inom branschen än just timmerbil då jag inte kört något annat än just det. Jag körde lite extra på ett dunderbygge en sommar och tyckte det var grymt kul. Så, att vidga mina vyer någon gång i framtiden hade varit kul.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-23 10:40
Kategori:
Taggar: