Köra kyl- och frystransporter

Jag heter Zandra Mörby, är 26 år och bor i Lidköping men jobbar i skara på Erling Andersson åkeri. Där kör jag kyl och frystransporter i Sveri...

Jag heter Zandra Mörby, är 26 år och bor i Lidköping men jobbar i skara på Erling Andersson åkeri. Där kör jag kyl och frystransporter i Sverige.

Jag åkte alltid med pappa när jag var liten, så ofta jag fick. Under högstadiet var det hästkrafter på fyra ben som gällde. När det blev dags för gymnasieval fick det bli handelsprogrammet som första val och transport som andra pga av feghet, kunde man gå där med så lite motorintresse som jag hade?? Efter en tid på handels insåg jag att detta var ingenting för mig, sitta framför en data hela dagen. Så jag ringde upp lärarna på Lagmansgymnasiet i Vara och sa som det var och frågade om jag fick komma ut och hälsa på. Efter det besöket sökte jag transport och kom in, ett beslut jag aldrig har ångrat. Tre år i skolan som var riktigt roliga och visst kunde man gå där fast man har noll koll på motorer.

Jag började min karriär sjukt nog dagen efter studenten med att jobba ett par månader på Kinnefrukt. Där körde jag ut frukt och grönsaker till affärer runt Örebro. Efter det var jag arbetslös i ca fyra månader men började sedan en ungdomspraktik på EA vilket ledde till sommarjobb med fast anställning och där har jag nu varit över fem år. Jag är fackligt aktiv och utbildade mig till skyddsombud för 1,5 år sedan och är även utbildad APL instruktör, vilket är jättekul. Den dagen jag tröttnar på att köra kommer jag utbilda mig till yrkeslärare, det verkar roligt.

Jag kör lastbil för att jag tycker att det är ett fritt och väldigt ansvarsfullt jobb och självklart för att jag känner mig tuff som klarar att köra ett så stort ekipage. Dessutom är det är väldigt kul, självklart finns det tråkiga dagar som allt annat och det kan vara lite ensamt ibland men det är verkligen det här jobbet jag vill ha.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-13 08:49
Kategori:
Taggar: