Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.

Nej, nu backar vi till dagen innan när jag och yngste sonen skulle åka och låna bord och grill hos älste sonen med sambo. Både bordet och grillen lastades på flaket på pick upen och lastsäkrades såklart. När vi ska åka därifrån klickar det bara när nyckeln vrids om. Där och då valde startmotorn att för evigt ge upp. Tur äldste sonen hade möjlighet att komma och dra igång oss.

Nåväl, när allt var färdigpackat på fredagen gav vi oss iväg mot Göteborg. När vi kom till Ljungskile sparng det en liten chihuahua kors och tvärs över vägen. Stackars liten, så nära var den att bli överkörd flera gånger innan bilar hade stoppat trafiken i båda riktningarna och hundens ägare kom och tog hand om den. Slutet gott, allting gott för stackars hunden. Jag lovar att mitt hjärta var i halsgropen flera gånger innan ägaren fick fatt i hunden.

Vidare förbi Backamo och ut på E6 vid Spekeröd åkte vi. Därefter tackar vi för att vi bor norr om Göteborg och därmed slapp åka genom stan.

Väl framme på plats spolade vi av bilen och parkerade den för helgen. Den vanliga slutputsen tog vid medan bil på bil rullade in på området. Kära återseenden och kafferaster avbröt putsningen på fredag eftermiddag. Grillen rullades ut på bakgavelliften på kvällen i sedvanlig tradition. Grillad mat i goda vänners lag runt det lånade bordet på flaket var hur trevligt som helst. Kvällen avrundades med ett par varv på området för att titta på ljusshowen, det är något magiskt över lastbilar med sina lampor i mörkret.

På lördag morgon behövde natten putsas av bilen i vanlig ordning. När det var gjort skulle Queen of the Roads tält resas och montern skulle ställas i ordning. Lördagen avlöpte i ett sammelsurium av kära återseenden och goda skratt. Det är ju det här som är det allra, allra roligaste med lastbilsutställningar, att träffa alla trevliga människor man normalt inte träffar annars.

Det var dags för prisutdelning och som vanligt var det många priser som delades ut till massor av glada chaufförer. Tro det eller ej men när de kom till Fjärrbilar -12 så var det vår tur att gå upp och hämta ett pris, vi fick tredjepriset minsann!
Queen of the Road on Tour 2015 hade egen klass på GTM och placeringen blev:
3:e plats Mia Nissi, Kullgrens Åkeri
2:a plats Barbro Markström, Erikssons Åkeri
1:a plats Sofie Karlsson, D. Nilssons Åkeri

Vet ni, nästa år syns vi på Tånga Hed i Vårgårda. Det ska bli otroligt roligt att åka dit igen efter alla dessa år. Den 18 juni 2016 arrangerar nämligen teamet bakom GTM lastbilsutställning på Tånga Hed i Vårgårda. Mer information om det kommer på deras hemsida gothenburgtruckmeet.com.

Om artikeln

Publicerad: 2015-07-08 19:37
Kategori:
Taggar: