Sweden Truck Movies

Den 1:e mars släpptes den första filmen från Sweden Truck Movies. Bakom Sweden Truck Movies står Torbjörn Andersson, mer känd som Tobbe Trucker. Idén fick han när han letade efter någon som gjort truck movies med Svenska lastbilar att titta på. Tobbe upptäckte då att det i Sverige inte finns någon som producerar sådana filmer. Det finns fullt med klipp på youtube och någon enstaka DVD över mässor och utställningar men inga där man kan se svenska trucks i arbete.


Tobbe har ett gediget lastbilsintresse och en lång lastbilshistoria bakom sig. Hans farfar Erns Andersson startade i branschen 1921 med en motorcykel med sidovagn. Sedan tog Tobbes pappa Sten och hans bror Sigge över. Åkeriet låg på gården och där startade Tobbes lastbilsintresse. I skolan satt han och ritade lastbilar och hemma putsade han instrumentpanelen från damm åt chaufförerna. ”Spåren som farfar gjorde är så djupa att jag inte kommer ur de fast min pappa sa till mig att det finns bättre jobb…” säger Tobbe skrattandes.

I Sweden Truck Movies Volume 1 kan man se några åkerier och lastbilar under arbete. Man ser bl.a. Jim Aaltonen från Huddinge frakta båtar. Tanken bakom detta upplägg är att filmen ska handla om en kändisprofil och tre stycken ”Svensson” Åkerier som har intressanta körningar eller ekipage. Även intervjuer från Trailer Trucking Festival och lite skön Truckermusik av Trinity. ”Vi har försökt gör en film som ska passa alla, en blandad mix helt enkelt!” säger Tobbe. Personligen tycker han dessutom om att dela med sig av sitt lastbilsintresse till andra likasinnade, han är absolut inte ensam om att tycka om att titta på Trucker Movies. Man slår även ett slag för vårt nätverk, Queen Of The Road. Filmen är 42 minuter lång och man började med att släppa en två minuter lång trailer som lades upp på Youtube och på bara två dagar hade klippet visats 436 gånger vilket är en bra start.


Projektet att få första filmen klar började för redan 3 år sedan. Tobbe säger skrattande, ”Vår första film har egentligen tagit alldeles för lång tid att göra, men den som väntar på något gott…” I arbetet med Sweden Truckmeet ingår även Tobbes två brorsöner, en redigerare och några fler medhjälpare. Hans brorsöner, Thomas och Jonas Andersson, är de som filmat allt och själv har Tobbe fungerat som regissör.

När man sett denna film blir man direkt nyfiken på när nästa film kommer och vad filmen ska handla om för körningar, åkerier och bilar. Tas denna film emot väl och om den går bra planerar Sweden Truck Movies att filma nästa film redan till sommaren. Det hänger dock på utvecklingen av denna nu under försommaren men Tobbe har många idéer på lager men säger att han inte vill avslöja några av de så här tidigt. Men han tycker det är viktigt att inte köra i samma hjulspår så man tappar fästet utan en bra mix och nya intressanta inslag och lite nya grepp för att bevara intresset hos tilltänkta köpare behövs hela tiden. ”Jag tar gärna emot tips om vad man vill se i nästa film” säger han och lovar dessutom att uppföljaren inte kommer att dröja 3 år.

Filmen kan man köpa online på Sweden Truckmovies hemsida. Där kan man betala med kreditkort eller postförskott. Man kan även köpa den om man besöker några av Sveriges alla truckmeets. ”Dock kommer jag inte ha möjlighet att besöka alla och erbjuda vår film så jag rekommenderar att man köper den online för att säkra sitt exemplar” säger Tobbe.

Om artikeln

Publicerad: Onsdag 7 Mars 2012, kl 07:58
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.