Bibbi, Monica och Pysen Foto: Heidi Bodensjö

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.


Chatarina Sigala från Kristianstadsbladet intervjuade och filmade sedan Bibbi och Pysen när de var ute och dömde. 

Kristianstad Truck Meet växer för varje år och denna gång samlade man 216 fordon och besöktes av över 5 000 personer. Proffs träffade Queen of the Road i deras monter under lördagen. Bemanningen under Kristianstad Truck Meet, var Bibbi Steinert, Sofie "Pysen" Dahlström samt Monica Johansson och de hade fullt upp eftersom trycket i shopen stundtals var mycket högt.

Vi bad Bibbi berätta mer om vad de gör under ett event som detta.
- Förutom att vi säljer saker med vår logga på, vill vi uppmärksamma inte minst tjejerna i branschen på att det finns ett kvinnligt nätverk och att vi har en Facebook-grupp med samma namn där samtliga medlemmar är kvinnor, sade hon.

Monica Johansson lyfte fram vikten av att ha ett forum där man som kvinna kan ställa frågor i en trygg miljö. 
- Och vi delar erfarenheter med varandra, sade hon vidare och nämnde bland annat tips om trygga rastplatser och andra praktiska saker.

Pysen berättade att de har en egen utställningsklass för tjejer här och på de flesta andra Truck Meet de deltar på. Här var det hon och Bibbi som var domare.
- Bedömningskriterierna är noga nedtecknade och varje år ser vi över om det behövs förändringar, förklarade Bibbi som har dömt flera gånger tidigare. Alla tre tycker det är bra att tjejer har en egen utställningsklass nu när det blir allt fler tjejer i branschen. I år var det nära nog dubbelt så många tjejer som ställde ut sina lastbilar.

Kristianstadsbladet intervjuade teamet som även hamnade i tidningens webb-TV. Journalisten Chatarina Sigala undrade varför man har en klass enbart för tjejer. 
- För att det stärker samhörigheten och ger tjejerna möjlighet att styla sitt fordon med en kvinnlig touch, sade Bibbi. De utställande tjejer jag talade med, tyckte visst om att vinna, men mycket handlade om "hela grejen" att träffa likasinnade, ha roligt och känna samhörighet.

Queen of the Roads montrar bemannas av olika personer beroende på var i landet eventet är och visst är det mycket jobb både före, under och efter en utställning. 
- Men, vad det är roligt, sade de alla tre. Vi hoppas att fler ska vilja vara med på dessa event.
Att vara medlem i Queen of the Road betyder inte att man är tvingad att vara lika aktiv som de vi träffade här, men alla tre hoppas att fler ska vilja prova på att vara med på en utställning eller andra event där Queen of the Road är på plats. Nästa plats ni hittar dem på, är Stockholm Truck Meet på Gillingebanan, 6-7 maj.

Innan Proffs lämnade platsen strax innan prisutdelningen, fick vi i hemlighet veta att Jessica Westfält med startnummer 96, hade vunnit första pris i den egna klassen Queen of the Road Truck Meet on Tour. Grattis! 2:a pris gick till Therese på MP Cargoo och 3:e pris till Jessica Mattsson. Vill ni läsa mer om Queen of the Road i Kristianstad, gör ni det snart i ett kommande nummer av tidningen Proffs.


Gemytlighet, Gemenskap, Familjärt 

Om artikeln

Publicerad: Måndag 2 Maj 2016, kl 17:54
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.