Female Tatto and Art Exhibition i Norrahammar, Jönköping

Helgen 28 - 29 oktober besökte jag en annorlunda mässa - en tatueringsmässa. En unik satsning i en mansdominerad tatueringsvärld för på den här...

Helgen 28 – 29 oktober besökte jag en annorlunda mässa – en tatueringsmässa. En unik satsning i en mansdominerad tatueringsvärld för på den här mässan var det tio kvinnliga tatuerare. Här fanns det möjlighet att göra drop in tatuering, det betyder att du som besökare kunde göra en valfri tatuering på plats

Här ser vi tatueraren Tess från Rainbow Tattoo i Nora framför deras Tattoobuss, en Volvo sent 70 -tal som är inredd som en husbil och till och med en egen tattoo studio finns med.

Tatueringar är något som många fascineras av och även drömmar att få göra En del har en liten, en del har flera och en del har jättestora. Motiv är valfritt, endast din egen fantasi begränsar vilket motiv du vill ha.

Här är Tess igen från Rainbow Tattoo i Nora som tatuerar en drop in tatuering på Viktor Mårtensson från Jönköping. Det är hans första tatuering. Tess tatuerar realistiska motiv, porträtt osv. Efter denna helg åker Tess och Rainbow Tattoo till Irland och deltar i Dublintattoo Convention 2011.

En vanlig fråga en tatuerare får är om det gör ont?
JA, de flesta har dock inga problem med att hantera smärta. Priset varierar beroende på storlek, placering och design.

De flesta tatuerare hjälper gärna till att rita upp ditt motiv, så får du en egen unik design på din tatuering.
Åldersgräns för att tatuera sig är 18 år.

Med hjälp av virknål & garn skapar Liell Garndesign unika smycken exempelvis örhängen, hårspännen, ringar och även olika sorters kakor och bakverk. Ingenting verkar för svårt för Linda Frisell från Karlstad.

Kolla in hennes ”Engelska konfektyr halsband”. Förutom att hon har detta företaget så är hon syfröken och jobbar med årskurs 2 till 9 på Södermalms skola i Kristinehamn.

Förutom tatueringar så fanns det annat att se, bla piercing, alla möjliga smycken och kläder.

Vi på Queen Of The Road hade innan tatueringsmässan gjort en uppslutning på vår egen grupp på Facebook för att försöka träffas på mässan. Det är alltid kul om man är några stycken som sluter upp och träffas.

Extra roligt var det att träffa på Queen Of The Road -medlemmarna Lotta Lundqvist från Jönköping som jobbar på DSV – road med tullhantering för export Norge trafiken och Maria Beuthan från Motala som jobbar på Emmanuelssons Transport AB. Maria tillhör även vårt Queen Of The Road Team.

Kolla vad fina de är när de ”provar” klänningarna från El barstado som även sålde lite rocka billy inspirerade halsband, armband, mössor och dylikt.

Detta var andra året som ”Female Tattoo & Art Exhibition” arrangerades i Norrahammar i Jönköping.
Arrangör är Madicken Engström som nyligen flyttat till Göteborg.

Det här var en annorlunda mässa och helt klart väl värt ett besök.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-19 09:39
Kategori:
Taggar: