ILAB Container i samarbete med SSAB för fossilfritt stål i företagets produkter

Som många andra företag, strävar Ilab efter att minimera sitt koldioxidavtryck och vara en del av omställningen till en fossilfri värdekedja. Det fossilfria stålet, som tillverkas av SSAB, är baserat på HYBRIT-teknologin som använder fossilfri vätgas i stället för fossila bränslen som koks, kol och olja. Och det avser Ilab att använda i sin framtida produktion.

SSAB har siktet inställt på att vara först i världen med att leverera fossilfritt stål till marknaden 2026 och när så är fallet kommer Ilab att börja använda det i sina produkter.

Fram tills dess att fossilfritt stål finns tillgängligt hos SSAB, kommer Ilab att kunna erbjuda vissa produkter med SSAB Zero, ett stål som är baserat på återvunnet stålskrot som produceras med fossilfri el och biogas, viket enligt Ilab ger 0,0 kg CO2e utsläpp per kilo stål (scope 1-2).

– Det ska bli spännande att utveckla vårt långa samarbete med SSAB mot fossilfritt material för att tillsammans minska vår klimatpåverkan. Samtidigt som vi arbetar vidare med att minska klimatavtrycket på hela vår värdekedja, säger Ilab Containers vd, Jim Isaksson i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-05 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Ilab Produktnyheter SSAB