Chaufför ute på djupt vatten

Som vi alla vet genererar transportbranschen inte bara lastbilar. Det inbegriper även transporter till havs och i luften. Jag själv har jobbat många år både på land och hav, och faktum är att det är svårt att välja vilket som är bäst. Jag har haft sådan tur att jag kunnat välja. Har jag tröttnat på det ena så har jag gjort det andra. Kan man ha det bättre? Tyvärr är det ju inte så lätt att få jobb till sjöss idag då sjöfarten liksom transporterna på vägarna säljs ut till en billigare arbetskraft. Man får helt enkelt inte släppa taget om sina kontakter.

Transportprogrammet på Bräcke – det bästa val jag har gjort

En dag på jobbet – eller rättare sagt – det här handlar om min utbildning...
Att välja Transport på Bräckegymnasiet är det bästa val jag någonsin har gjort. Även om det tog mig ett år att inse att de var på transportprogrammet som jag hörde hemma.

EN DAG PÅ JOBBET

Att köra grisar är svinkul!

Trots att jag är både djurskötare (smådjur och djurpark förvisso) och köttätare hade tanken på att djurtransporter existerar, inte ens slagit mig. Men redan första veckan på yrkesförarutbildningen, då lärarna rabblade upp olika typer av transporter, visste jag att det var djurtransporter jag ville köra.

En dag på jobbet med Marre Lindqvist

Namn: Marre Lindqvist
Ort: Norrköping
Ålder: 29 år
Hobby: Lastbilen och sonen Tim 3 år
Vision: Köpa min egen bil och starta åkeri, Marres åkeri. Vid publiceringen av min text på...

- Är det så här vår framtid ska se ut?

Hot, rån och snuskiga toaletter

En del av er har säkert hört talas om möten med politiker om vårt yrke och de svårigheter som vår bransch står inför. Somliga av er har säkert även varit med på dessa möten.
Vad innebär det fö...

En dag på jobbet med Helena Grönholm

Jag heter Helena Grönholm men kallas Lilla My av mina jobbarkompisar för att jag är lite het och hetsig ibland. Jag bor i Finland i en liten by som heter Yttermark, ca 7 mil söder om Vasa.J...

Kranbil – ett kall

Jag heter Marie-louise "Lisen" Karlsson och bor i Håbo Tibble/Bro utanför Stockholm. Är 38 år och jobbar som kranbilschaufför. Jag kör en tre axlad Volvo FM 380 med en 23 tons kran.

Hej allihopa!

Angelica Borst heter jag är 25 år gammal och bor strax utanför Karlstad på en gård med min familj: Sambo Sebastian (som jag driver ett dragbilsåkeri tillsammans med), dottern Olivia (hjärtbarn, Fal...

En limegrön turnalle

Jag heter Rebecca Dahlin, 25 år, och bor i Florshult utanför Örkelljunga. Min största hobby är ju hästar och bilar. Hållit på med hästar sen 6års ålder och bilar sen jag fick mitt B-körkort. Har en...

En Äkta Trucker

Min bror Petter kör lastbil åt DHL och jag fick en veckas prao med honom, jag har åkt förut så van är man väl. Men nu är det på allvar. Jag ska kanske jobba med det här i framtiden så ta vara på ve...

Olycka kunde satt stop

Emma heter jag, 22 år och bor i Bjurtjärn i Storfors Kommun. När jag inte jobbar är jag i stallet då jag har en egen häst och tanken med henne är att utbilda henne vidare. Men det går lite trögt då...

Samma villkor

Jag heter Jennifer Norlin, 23 år och bor i Ramsele (Sollefteå). Jag jobbar som timmerbilschaufför och kör för Brorssons Åkeri. Där kör jag en Volvo FH13 -11 och den fick jag ny efter att lämnat en ...

En dröm

Jag heter Veronika Öst Kaptens, 30, och bor i Upplands Väsby i Stockholm. Jag har nyligen tagit mitt efterlängtade lastbilskort och arbetar nu på Arena Personal, vilket är ett Bemanningsföretag. Ge...

Det Gröna Åkeriet

Jag heter Jennie Thomson, 24 år och bor i Borlänge. Jag jobbar som lastbilschaufför hos Erns...

En vanlig dag underjord i Kiruna-gruva

Det börjar bli mitt i veckan och jag vaknar till klockan 03.20. Helt omänsklig tid att börja, jag vet, men stenen ska ju ut så det är bara att stiga upp. Gör mig i ordning lite snabbt och drar iväg...

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015”

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.
Läs hela Maria Christianssons krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.