En dag för mig på Rapps Dyktjänst AB

En dag för mig kan egentligen se ut hur som helst. Vi utför uppdrag inom entreprenad såsom undervattensarbeten, inspektioner, betongkonstruktioner ...

En dag för mig kan egentligen se ut hur som helst. Vi utför uppdrag inom entreprenad såsom undervattensarbeten, inspektioner, betongkonstruktioner och andra uppdrag i och i närheten av vatten.
Jag kör kranbilen och maskinsläpet vi har at transportera vårt eget material med. Det kan innebära tex att demontera, flytta och montera en arbetsrigg, lyfta ut material till arbetarna eller på något annat sätt underlätta jobbet vid ett uppdrag.

Bilprovningen

Man kan säga att jag började min karriär inom transport på Bilprovningen där jag jobbade som Besiktningsingenjör då jag fick mina tunga kort där. Jag tyckte de var kul o köra så efter jag slutade min anställning där började jag köra styckegods, gick sen vidare till bil och släp och efter det dragare med långtrailer. Det är på den vägen jag hamnade där jag är nu. Jag körde en transport för Rapps och fick då frågan om jag ville ha jobbet som kranbilschaufför där. Jag tackade ja trots att jag aldrig kört kran, fick krancertifikat och har inte ångrat mig.

Kylda fingrar

Köra kranbil är det roligaste jag gjort. Vilka utmaningar man ställs inför. Jag har även kört armering från stället jag körde långtrailer på när vi haft lugnt och även flyttat lite maskiner och lyft i båtar. Men huvudjobbet är vår egen utrustning. I vintras när jag började var det mindre kul med tanke på kylan. Det blir väldigt kallt när man står och kör kran, speciellt vid vatten. Men nu när solen skiner, det e varmt och man står där vid någon sjö och tittar ut så har jag det riktigt bra.

Pink Danger

Jag ligger inte ute så mycket nu då jag främst kör mellan våra arbetsplatser men ibland blir det en natt i bilen. Ibland saknar jag att ligga ute, det är ett speciellt sätt att leva och det finns inget som går att jämföra med det. Men det är skönt att vara hemma också. I min värld får jag göra båda delar så jag har det väldigt bra. Jag har min egna bil som bara jag kör och han heter Pink Danger. Det namnet tog jag med mig från mitt förra jobb. Jag kör en Volvo Fh13 med en 80tons Fassi kran. Havsblå med motivlack på sidorna föreställande dykare. Bilen kommer jag att ställa både på Sweden Truckmeet och på Skåne Truckmeet. Kom och hälsa på.

Nu vill jag läsa om eran dag eller om något ämne ni brinner för. Vad gör ni en helt vanlig dag på erat jobb? Hör av er till mig och berätta.

Angela Soltun Larsson

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-16 00:00
Kategori:
Taggar: