Hej på er igen!

Idag ska jag berätta om när jag mötte Gavin DeGraw.

Måndag Morgon

Första mötet. Jag jobbade som vanligt. Började vid tre tiden på natten. Var i Skärblacka vid kvart över fem. När jag åkte upp på vågen såg jag en räv bara en och en halv meter framför bilen. Han hade ont i höger tass så han haltade lite. En stor yvig fin rävhanne var det. Och han verkade inte det minsta rädd. Jag hade köpt en dyr fin systemkamera dagen innan med en manual på tyska???? Så jag får försöka lära mig den på egen hand. Denna hade jag med mig och tänkte att det var ödet som gav mig denna stora vackra orädda räv mitt framför ögonen på mig. Jag slet med kameran och hoppade ut. Där satt räven och poserade för mig med svansen i en fin båge runt kroppen och tittade rakt in i kameran. Blixten hoppade upp och en lampan lyste, men inget mer hände. Jag tryckte och tryckte men inget resultat. Efter enträget tryckande tröttnade räven och linkade iväg. Jag satt där på huk och kokade av ilska över vilken idiotkamera jag köpt. Jag lommade tillbaks till bilen och när jag skulle stoppa tillbaka kameran i väskan såg jag vad som var fel. LINSSKYDDET!!!!!!
Tur att det inte fanns en stenvägg där med tanke på resten av dagen. För då hade jag bankat mitt huvud mot den stenmuren.

Andra mötet

Nåja. Jag lossade och for vidare. När jag kom ut på E4an hade en turnébuss fått stopp. Han hade inte varningsblinkers på så jag stannade bakom och slog på mina istället. Jag gick ut och frågade om de behövde hjälp. Men de förstod inte vad jag sa. Speak English? Frågade dom. A little. Svarade jag.
Men de väntade på assistans. Vi pratade lite om vad felet kunde vara då det dök upp ytterligare en person från bussen. Och honom hade jag sett och hade på cd i bilen.
GAVIN DEGRAW.
Han log yrvaket och hälsade med att ta i hand. Jag har nog aldrig rådnat så mycket som nu. Jag antar att jag stog som en stopplykta på E4an.
Men han babblade på som om jag var en som han känt hela sitt liv. Skrattade och skojade om allt möjligt. Jag hade inte en suck att hänga med i allt vad han sa. Men det gjorde inte honom nåt.
Han sa att han inte kände nån tjej som körde lastbil. Och bad mig berätta om mitt jobb. Jag förklarade på knagglig engelska om mina sysslor.
Sen fråga han om han fick följa med en vända eftersom det skulle ta lite tid att laga bussen. Då hade han ju nåt att göra under tiden.
Jag fick hjärtklappning, men svarade att det går bra.
Assistans kom och bogserade bussen till Herrbeta. Gavin satte sig till rätta i passagerarsätet i MIN lastbil, och vi åkte vidare.
Han är en otroligt roande person. Och han sa att han var imponerad av MIG???? Jag som bara är Mia och helt vanlig. Han som är världskändis, imponerad av MIG?….
Vi kom till Kisa där jag skulle lasta flis. Han skulle promt med i lastmaskinen. Sagt och gjort vi lastade, och när det var klart hade det blivit kö efter oss. Han hälsade på två av mina kollegor.
Och så for vi vidare. Detta lasset skulle till Braviken så det blev en lång resa. Och massor av tid för prat om allt man kan prata om.
På tillbakavägen svängde vi in på Herrbeta igen. Där var de färdiga med bussen, och klara att fara vidare.
Men ryktet om Gavin DeGraw´s trasiga turnébuss hade spridit sig, så det var nu fullt med press och fans på parkeringen.
Men han tackade för åkturen och rusade över till sin buss och så försvann de.
Min kamera hade jag inte haft en tanke på. Så nu ville jag verkligen ha en stenmur.

Måndag morgon

Plötsligt kände jag en liten hand på min kind. Jag vaknade och såg min lille son stå leende och titta på mig vid sängkanten. Han hade väckt mig ur min dröm. Men jag var tacksam.
För det finns inget härligare sätt att vakna än att se sin sons leende framför sig.
Och drömmen har jag ju kvar trots att jag vaknade.
Men händelsen med räven är sann. Detta hände på riktigt.
Nu ska jag fortsätta att lära mig använda min kamera så jag kan ta fina bilder till våran hemsida. Men jag vill att ni alla hjälper mig att skicka in bilder och skriva i forumet.
Vi måste få in fler bidrag till Road Queen.

Och jag vill gratulera Jenny Andersson till årets Queen 2008.

Ha en underbar fortsättning på år 2009
Kör lugnt/FlisMia

PS. Här kan du lyssna på Gavin Degraws låt ”Follow Through”. DS

Om artikeln

Publicerad: 2009-01-06 00:00
Kategori:
Taggar: