Krönika från Reykjavik, Island

Hej! Jag heter Sigrún Ingveldur och jag är en 23-årig lastbils- och busschaufför från Island. Jag bor i Reykjavik. Jag kommer att skriva lite krönikor härifrån om lastbilsindustrin på Island, sett från ett kvinnligt perspektiv.

Read this chronicle in English, click here Read this chronicle in English, click here

Jag började köra 2006 och har tillbringat så mycket tid jag har kunnat på vägen sedan dess. Jag började köra en 4-axlad dumper och efter det fick jag köra semitrailer över hela landet. Under den tiden hann jag bli förälskad: i vägen, i Scania och i mitt vackra land.

Efter den perioden ville jag börja läsa igen och sa hejdå till vägen. Jag läser fortfarande eftersom jag anser att det är viktigt att ha en utbildning, men mitt hjärta tillhör vägarna. Jag har jobbat extra för olika företag under tiden jag studerat, och varje vår kan jag knappat härda ut tills jag får komma ut och köra igen. I somras fanns det inte så många lastbilsjobb eftersom den stora finanskrisen drabbade även åkeribranschen. I och med det fick jag inte det jobb jag ville ha, men fick istället ett chaufförsjobb på ett bussbolag där jag varit vid ett tillfälle. Jag blev ännu en gång förälskad eftersom det är helt annorlunda att köra en buss full med folk till skillnad mot en semitrailer.

Så just nu ser jag fram emot sommaren och att få köra buss över hela landet. Men först hoppas jag att det blir vår.

Vi hörs,
Sigrún

Om artikeln

Publicerad: 2010-03-09 00:00
Kategori:
Taggar: