Jag är inte feminist

Men jag tycker att det behövs ett nätverk för oss kvinnor som jobbar inom transportsektorn. Oavsett om man sitter bakom ratten på en lastbil eller på en kontorsstol inom transportledning så har vi en sak gemensamt.

Jag fick förfrågan om att ta över rodret för sidan ?Queen Of The Road” i början av året. Då jag aldrig är sen med att hoppa på nya utmaningar tackade jag ja utan att ens tveka. Dock kändes sidan, som den fungerade, inte vara på samma våglängd som jag. Därför tog jag över med siktet på att göra en förändring och arbeta mot målet att bli det i Sverige det största nätverket för kvinnor inom transport. Kanske det enda.

På lokal nivå

Hela processen har tagit tid. Längre tid än man kanske hoppades på i början men allt händer inte på en dag. Jag jobbar heltid som chaufför och gör detta vid sidan om mitt ordinarie jobb. Men jag lägger gärna ner all tid jag bara kan för jag vet att detta behövs och jag vet att det kommer vara värt varenda minut jag lägger ner. Jag skulle inte klara detta ensam. Vi är ett team och jag hoppas att vi kan växa även i teamet. Att man har en tjej som har koll i närheten som fungerar som en kontaktperson på mer lokal nivå. Jag har så stora planer och visioner för vårt nätverk att det riktigt kryper i kroppen. Men vägen är lång och man får ta en sak i taget men jag känner att vi är på rätt väg och att saker och ting börjar ta form.

Kärnan är transport

Vad är då ett nätverk för mig? Jo, det är ett ställe som binder samman olika människor med samma utgångspunkt. Vår utgångspunkt är att vi jobbar inom transport och vi är tjejer. Med det som vår kärna vill jag ha hundra trådar som berör varenda ämne som vi kan råka stöta på under en arbetsdag. Nätverket ska binda ihop varje tråd.

I praktiken skulle det kunna vara något så enkelt som att någon kör och är på väg till ett nytt ställe. Man vet inte var man bäst kan stanna, äta eller duscha. Man går då in på vårt nätverk och helt enkelt skriver vad man undrar eller söker information. Nätverket skapar då en kontakt mellan två individer samtidigt som det skapar sökbar information som är tillgänglig för alla andra.
En bas full av information om allt man kan behöva.

Stolt Queen

Bonusen blir att vi lär känna varandra. Vi är inte längre ensamma där ute. Jag har legat ute mycket under den tiden jag har kört och det kan lätt kännas lite ensamt. Det är dock mest män och ibland skulle man bara vilja sitta och prata med en tjej. Kanske mötas några stycken vid något truckstop, köra ihop och få massa nya vänner runt om i Sverige. För är inte det kul? Att vi kommer från Sveriges alla hörn? Slutprodukten ska bli att varenda tjej inom vår bransch ska vara en medlem av Queen Of The Road. För det är precis vad vi är, stolta Queens. Hur kan man inte vara stolt?
Nä, vi tjejer är unika och det ska vi ta vara på.

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-11 00:00
Kategori:
Taggar: