MITTIA – Skogstransportörernas Mecka & Mäsståg, ett riktigt helhetspaket !

Skogs & Transportmässan i Ljusdal, som ligger vackert belägen i Hälsingland, är inte så långt bort nu. Redan 19 - 20 Augusti är det årets Skog & Transportmässa 2011.Och även i år kan åkaren eller andra bransch intresserade åka med ett specialtåg, ett så kallat mäsståg på sträckan mellan Växjö ? Ljusdal, ett samarbete mellan SJ Event & MITTIA.

Jag har själv åkt med detta mäsståget, det är nu några år sedan men 2007 klev jag på i Växjö. Det är ett fantastiskt bra arrangemang. Allt var då inkluderat i biljettpriset, tur & retur resa, middag ombord på tåget, sovhytt, frukost på mässan, och entré till mässområdet. Dessutom var det året jag åkte med en rejäl fest. En blandad fest med oss som åkte med mäsståget, de som var involverade i själva MITTIA mässan och även branschutställarna. Mycket lyckat!

Detta är ett ypperligt bra tillfälle att ta med sig hela sitt åkeri ut på en mässa och framför allt träffa likasinnade inom skog och transportbranschen. Det blir ett litet avbräck från vardagen. Vi var ungefär 130 stycken personer med på detta mäsståg som alltså startade i Växjö och stannade vid olika tågstationer och perronger för att låta passagerarna kliva på. Det är som sagt ett abonnerat tåg, så det är verkligen inga andra resenärer med på detta mäsståg förutom de som ska gå på Skog och transportmässa!

Just detta året var det många av resenärerna som var intresserade av EXTE -fabriken. Även timmerbankar och släpvagnar och andra branschnyheter lockar ju ofta vi en mässa. Dessutom att få träffa och prata med andra åkare och leverantörer.
Framförallt på ett sådant här mäss tåg så träffar man på nya kontakter.
Året 2007 så var det bland annat Per Claessons Åkeri AB i Nydala som passade på att ta med sig nästan alla sina anställda och även Thomas Olofsson som var nybils försäljare hos Be – Ge bil i Oskarshamn, återförsäljare till Scania, var med. Med på tåget reste även Chefredaktören för Trailer, Rutger Andersson. Detta är ett unikt tillfälle att träffa likasinnade inom skog och transportbranschen.

Väl värt att prova, ett riktigt bra och lyckat koncept!

Om artikeln

Publicerad: 2011-07-20 00:00
Kategori:
Taggar: