En upplevelse

Min chef är den bästa som finns men han har en liten förmåga att hitta de mest lustiga körningar.En kväll i juli -09 ringde han glatt och berättade att han hade ett special uppdrag åt mig till dagen därpå. Vad i hela fridens namn kan han nu ha hittat på, tänkte jag.

-Du ska köra ett tält.
-Jaha, vadå för tält?!
-Ett sånt man har på tältmöte.
-Eh ok…
-Ja, du ska hämta ett tält i Gusum, köra det till något ställe i Småland och sen till Oskarshamn och lasta ett nytt. Hur lätt som helst, det är bara en dragbil.
-Visst, jag löser det.

Jag släpade mig ur sängen kl 03 dagen därpå och gav mig iväg ner till Gusum. Där väntade en halv armé med människor som skulle hjälpa till att lasta. Det gick smidigt och snabbt.
Fick en vägbeskrivning och gav mig ut på vägen ner mot Vrångshult, mitt ute i småländska urskogen.
Kom efter lite om och men fram till en liten bygdegård med tillhörande gräsplan mittemot, där det återigen stod en armé som gladeligen hjälpte till att lossa.
När vi väl lossat klart bjöds det på fika i byggdegården och en massa gulliga små tanter som bakat och fixat.

Jag råkar nu vara en av de minst religiösa människor som går på denna jord, så när de små rara tanterna säger att vi ska be bordsbön så fick jag en smärre chock. Alla knäppte händerna och böjde huvudena. Jaha, det var bara att försöka att smälta in.
Efter en bulle och ett glas saft så drog jag mig ut till bilen för att ta en cigg och ringa och berätta min upplevelse för transportledaren.
Han garvade i 10 minuter och sa att de hade gett mig denna körning bara för att dom tyckte jag behövde lite andlig spisning. Sen tog det en kvart innan chefen ringde, han skrattade så han tjöt efter som han också känner till att jag inte är det minsta religiös. Men han lovade dyrt och heligt att han skulle köra det om det skulle bli fler gånger. Efter att resten fikat klart så bar det av ner Oskarshamn för att lasta nästa tält.

Detta gick inte riktigt lika smidigt, handlastning av ett tält i den storleken är inte att rekommendera.
Efter 3 timmar så var allt spänt och klart och jag påbörjade min resa tillbaka upp till Gusum.
Väl tillbaka så lossade jag och lastade upp lite trappor till Sthlm.
När allt var avklarat så fick jag en förfrågan om att stanna och äta pizza men jag kände att jag hade fått tillräckligt med andlig spisning för den dagen så jag avböjde vänligt bestämt och gav mig iväg upp till Sthlm.

Tycker att det är väldigt spännande att man som chaufför hamnar i en massa olika situationer som man inte är beredd på. Man möter en mängd olika personer, både trevliga och mindre trevliga.
Lyckligtvis var detta den trevliga sorten.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-25 07:40
Kategori:
Taggar: