Demonstrationen i Göteborg – Mäktigt!

Jag började dagen med att tvätta Martin Erikssons bil som jag skulle köra i kortegen från Stenas Danmarksterminal till Götaplatsen. Naturligtvis så valde jag fel del av tvätthallen, den där högtryckstvätten inte fungerade men tvättat blev det i alla fall.

Efter tvätt bar det iväg till Mattssons Åkeri och sammanstråla med gänget som samlats där för vidare färd ner till Stena.
Strax innan klockan 10 var vi på plats vid Stena och fler bilar anslöt sig till uppställningen. Freddy Welle klargjorde för alla i vilka vägar vi skulle färdas samt vilka regler som gällde, inget tutande och inga ljusshower. Det senare ändrades till att köra med saftblandarna påslagna för att varna övriga trafikanter.
Vi fick också besked om vilka bilar som skulle följa med upp på Götaplatsen och vilka resterande som skulle parkera på annan plats och hämtas med buss för transport till Götaplatsen. Sten Bergheden (M), Olle Ludvigsson (S) och Monica Green (S) anslöt för att åka med i konvojen.

När klockan blivit 11.00 lämnade vi terminalen eskorterade av en polisbil som körde först för att bereda väg för oss. Korsningar och vissa vägavsnitt stängdes för att vi skulle ha fri passage vart efter som vi nådde dessa platser.
Jag måste instämma med flera andra röster om just detta som jag hört efter vårt möte.
Det är en mäktig känsla att tillsammans med alla andra bilar av olika slag rulla sakta genom centrala Göteborg och att se hela tåget av fotfolk i parken vid Stora teatern stå och vänta på oss och hälsa oss med glada rop och höjda plakat.

Väl framme på Götaplatsen ställde vi upp de sju fordon som hade tillstånd att parkera där för demonstrationen och väntade in fotfolket som gjorde en härlig syn när dom kom vandrande upp för Avenyn.
Med alla samlade öppnade Olle Ludvigsson mötet från lastbilsflaket som var omgjort till estrad.
En film om detta finns att hitta på bland annat youtube under namnet ”Manifestation 121201”.

Lars Lindgren, förbundsordförande i Transport, öppnade talen och följdes av flera bra talare. Thomas Morell berättade om hur ”nya företag” inom vår bransch skapas på ett enkelt och rättsvidrigt sätt.

För att sammanfatta dagen så är min känsla av detta precis som rubriken säger: Mäktigt!
Min enda önskan nu är att fler vill och kan ansluta sig till kampen för rättvisa och lagliga villkor för alla inom vår bransch. Tillsammans blir vi starkare och då kan vi göra skillnad i kampen om våra jobb.

Om artikeln

Publicerad: 2012-12-09 12:49
Kategori:
Taggar: