Kära dagbok!

Jag har en stor almanacka där jag fyller i både mätarställning, körningar och eventuella händelser. Varför? Jo, ibland händer det att dokument försvinner i hantering och då kan det kännas bra att kunna plocka fram de uppgifter som är relevanta till berörd part.

Det är enkelt och inte så tidskrävande som det låter. Det ger både mig, åkare, speditör och kund en extra liten säkerhet i hanteringen av gods.
Att sen flera år efter kunna sitta och läsa i böckerna vad som hände till exempel den 15 september 1993 är bara kul tycker jag. Då är både körningen och händelserna historia.
Hur många av er för dagbok över vad ni har för körning?

Veckan som gått har även den blivit historia nu, med kaos, avåkningar, stillestånd längs våra vägar på grund av vädrets makter.
Det som jag inte gillar är att ett antal liv har gått förlorade, sänder därför tankar till alla de som mist nära och kära i olyckor orsakade av vädret.
Det finns säkert de som ondgör sig över att jag lägger skulden på vädret, jag kunde lika gärna skriva missbedömning av väglaget och avstånd, ren klantighet och idioti.
Spelar det någon roll i slutändan? Personer har fått sätta livet till oavsett vad orsaken var.

Om ca två veckor är det Jul och sen Nyår, två helger som antingen betyder total vila, eller superstressiga arbetspass för att hinna fem dagars jobb på några få arbetspass.
Vissa arbetar oavsett det är röda dagar eller inte.
Många bävar för dessa helger av olika anledningar, trista händelser från förr, ingen att dela helgerna med, utan sitta i sin ensamhet. Oron över att konsumtion av alkohol eller dylikt skall påverka och kanske sluta i både gråt och/eller bråk.
Anledningen kan vara vad som helst, det är inte alla förunnat att ha möjligheten att samlas tillsammans med familjen och vännerna på grund av ekonomiska problem.

Oavsett anledning så vill jag önska alla så bra helger som möjligt.
Vissa kommer att söka sig till nätet för att känna att de i sin ensamhet ändå inte är ensamma om att ha problem.
Jag kommer att kika in på våra sidor under dessa helger så ofta som jag kan, dels för att jag har svårt att släppa taget om alla goa underbara människor som finns på andra sidan skärmen. Sen för att bara finnas till för de som söker kontakt.
Min familj går naturligtvis före, men tiden räcker till åt alla.

Kära dagbok, jag återkommer med nya uppdateringar.

Om artikeln

Publicerad: 2012-12-15 12:11
Kategori:
Taggar: