Idiotomkörningar, skrotbilar och drottningar

Lördag den 2 februari bar det av till Göteborg för miniträff med Queen of the Road igen.

Jag kommer inte långt innan det är på väg att skita sig. På E 20 utanför rastplats Motorp blir jag omkörd och trängd av en icke svensk bil och trailer. Den hade länge legat bakom mig och tryckt, trots att jag höll några km över tillåten hastighet (80).
Han påbörjar omkörning och trots möte så ska han om, om jag vevat ner rutan så hade jag utan problem kunnat klappa på kapellet, maxavstånd mellan ekipaget och min bil som redan låg ute i vägren vid det här laget var 50 cm under hela händelsen.
Jag var flera gånger ute i gruset vid vägrenen.
Men, till slut kommer fanstyget om och försvinner som en skugga.
Pratar med polisen som lovar att skicka ut en patrull… Ha, ha! Jo tack jag möter polisen på väg norrut, trots att jag berättat att vi kör i södergående fil.

Nåväl, inga brutna ben och inga andra skador mer än ilska (om det nu kan räknas som skada) fortsätter jag färden. Ett stopp hos en vän för att avlämna en vinst från vår tävling om boken ”De nya trälarna”. Efter att ha hämtat upp lite saker hos nästa vän rullar jag vidare till Alingsås för kaffe och en härlig pratstund hos bästa åkaren Eriksson.

Väl nere i Göteborg och Stigs Center parkerar jag och ställer mig att vänta in de brudar som dyker upp en efter en. Först kommer Helen och vi ta oss en kopp i väntan på de andra. Då ringer Maria Christiansson och frågar vart vi är. Så även hon och Jerry dyker upp på ett kort krambesök och förevisning av Marias nya fina bil.
Nu har även Olga-Maria och Lina dykt upp och vi drar oss mot Mr Johansson för att äta lite. När vi rundar hörnet mot parkeringshuset tvärstannar vi och får oss dagens bästa skratt. Där står en Volvo, modell äldre med div prylar på som ni ser på bilden.

Vi äter och pratar och snart kommer nästa träff upp till diskussion. Vad ska vi göra då? Flera bra förslag kommer och jag antecknar dem så vi tillsammans kan bestämma vad vi vill göra. Jag har lagt upp förslagen i vår grupp på Facebook, så gå gärna in där tjejer och rösta på vad ni skulle vilja göra.

Efter två och en halv timmes ätande och pratande bryter vi upp för den här gången, och skiljs åt med kramar och leende på våra läppar.
Nya kontakter har skapats igen och vårt nätverkande ökar.

Kör lugnt därute på vägarna, även om vägbanan är fri så är det fortfarande vinter med halka och osynliga hinder.

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-07 18:11
Kategori:
Taggar: