Power Truck Show Alahärmä – Ett hav av kärlek och ett fält av kromglans

Umeå är det högsta jag varit i Sverige. Nu var jag nästan lika långt upp fast i Finland. Alahärmä är en liten mysig stad som har ett stort event en gång om året, Alahärmä Power Truckshow. Ett event som är inhyst på ett stort nöjesfält som heter Powerpark.

Resan började efter en vecka I Stockholm med båten över till Åbo, tilläggas bör att jag hatar båtar, därefter satte vi oss i bilen för färd upp. När vi väl kom dit så tindrade mina ögon, vilket ställe! Omsluten av en underbar natur låg detta nöjesfällt, nu fyllt med en massa lastbilar.
Vi möttes av en härlig tjej som gav oss våra entrépass och sedan började resan inne på området. Lastbil efter lastbil stod uppradade alla otroligt vackra i sin egna stil.

Veteranarna stod tillsammans och mös nere på en gräsplan och nostalgin flödade. Undrar om det var just en sådan här min pappa körde i Österrike på 50-talet. Jag såg veteranare jag aldrig sett för och självklart var vi där och frågade om de ev kunde komma till oss nästa år och visa upp sig.

Självklart var våra finska vänner där också så det blev en hel del kramar och en massa goda skratt. Sprang på en massa svenska vänner där med, bl a gänget från Ramsele och det var himla kul att träffa dem då jag alltid befinner mig i Gråbo när Ramsele är.

Nya kontakter skapades också, som tjejerna i vår motsvarighet till Queen of the Road, Naispark (Kvinnors Park Association). De har inte lika många medlemmar som vi men sa till dem att vi behöver folk på den finska sidan så jag hoppas på ett framtida samarbete med dem.

Kom hem fylld av inspirationer både vad som gäller utställningen samt all mat som fanns där. Olika aktiviteter var där också så det fanns hela tiden något att göra om man tröttnade på att vandra runt bland bilarna.

En rolig sak som hände där var att vi beslutade oss för att hitta närmare sovplats än den som vi från början hade bestämt oss för som låg 10 mil därifrån. Nu blev det bara att åka tre mil istället, till något som skulle vara ett hotell.
Nåja, hotell var väl att ta i, mer liknades ett vandrarhem. Ingen frukost serverades, de hade ej heller mat där.
Jaja tänke vi, det måste väl finnas en restaurant i närheten. Jodå, om man klassar en pizzeria och en korvkiosk som restaurant så.
Lösningen blev en tur till butiken där grillad kyckling och potatissallad inhandlades för att sedan förtäras i vår lägenhet.

Man kunde varit mycket missnöjd, men vi gjorde det bästa av situationen och njöt i fulla muggar, och kul hade vi. Dock vet vi var vi inte skall bo nästa år, och ja, nästa år skall jag dit igen.
Så, för er alla, om ni bara råkar ha vägarna förbi Alahärmä så är detta Power Truckshow att rekommendera, om man tycker om att går runt bland fina bilar samt runt 30 000 besökare.

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-15 18:05
Kategori:
Taggar: