Truckermamman t(r)ycker till…

Ja så var denna sommar över och hösten närmar sig. Det bästa med hösten är att kunna krypa ihop med filt och tända ljus. Vi kan ta mer tid till varandra och slippa alla sommar och semestermåsten.

Har dock fått en liten oroande fundering. Allt fler tjejer jag talar med inom branschen uttrycker att de blir illa behandlade och behöver hela tiden kämpa för att visa sin duglighet. Detta är både oroande och skrämmande! Kan ju undra vilken tidsålder vi lever i? Hörde någonstans stenåldern och det verkar ju rimma troligt.

Tycker att det är så viktigt att ni inte ger vika och låter detta slå ner på er. Det kommer alltid att finnas viktigpellar och s.k. experter som kommer tala om vad ni kan och inte kan. Min erfarenhet är att de ofta inte vågar ta i skiten själva, utan som försvar, så klankar de ner på andra.
Stå upp och säg ifrån! Ingen ska behöva ta den kränkningen. Vi är alla värda likabehandling. Det finns inget som heter att det bara är så eller han bara är sådan. Bara för att någon är så betyder det inte att det är ok.

Jag vet att det kan vara tufft att stå där och känna sig uttittad för att man säger ifrån men det kommer att löna sig i längden. Då varje gång du säger ifrån så hjälper och stöttar du även alla andra som får utstå mobbing och kränkning på sina arbetsplatser. Kom ihåg att du inte är ensam!

Hoppas vi ses i höst, närmast nu på Mantorp… 🙂

Ta hand om er och varann!
Over and out…

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-20 18:46
Kategori:
Taggar: