DAF nr 1 på dragbil i Europa

Under 2011 stärkte DAF ytterligare sin position på den europeiska lastbilsmarknaden. I EU* uppnåddes ett rekord på 15,5% marknadsandelar inom den tunga klassen. Resultatet sätter den holländska lastbilstillverkaren på god väg mot sitt mål på 20 % på medellångsikt. Med en marknadsandel på 18,9% i Europa, är DAF nummer 1 i det tunga dragbilsegmentet.

Den nya CF85 ATe, en del av DAF ATe (Advanced Transport Efficiency) programmet. Ett komplett paket av intelligenta lösningar vilket bidrar till att ytterligare minska bränsleförbrukning, utsläpp samt för att ytterligare förbättra truckens effektivitet

Marknadsledande

DAF är marknadsledande i Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Polen och Ungern och är det största importmärket i Tyskland och Frankrike. I Österrike och Tjeckien, upptar DAF en stark andra plats.

Inom dragbilssegmentet är DAF marknadsledande i Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Polen, Ungern och Tjeckien. Även i Frankrike, Spanien, Italien, Tyskland och Ungern uppnåddes rekordhöga marknadsandelar inom detta segment. Inom det totala europeiska dragbilssegmentet uppnådde DAF en marknadsandel på nästan 19 % vilket gör DAF marknadsledande i EU.

I ett pressmeddelande säger Ron Bonsen, medlem i ledningsgruppen av DAF Trucks NV och ansvarig för Marketing & Sales att ”Vår framgång är resultatet av ett modernt sortiment, premium service och en mycket professionell återförsäljarorganisation” och ”Med en marknadsandel på 15,5 % i det tunga segmentet i Europa är vi på god väg att nå vårt mål på 20 % på medellångsikt.”

Intresset för DAF i Sverige är positivt och de senaste par åren har DAF trucks Sweden ökat sina marknadsandelar med över 1 % per år.

Tillväxt utanför Europa

DAF har också stärkt sin marknadsposition utanför EU. År 2011 levererade lastbilstillverkaren mer än 5200 CF och XF fordon utanför EU, mer än dubbelt så många som under 2010. Betydande tillväxt var bland annat uppnåtts i Ryssland, Turkiet, Marocko, Sydafrika och Taiwan, där man förra året lokalt monterade 1000 CF bilar och där DAF är marknadsledande bland de europeiska märkena i dragbilar

*Marknadsandelarna under 2011 hänför sig till länderna inom Europeiska unionen samt Norge och Schweiz

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-13 08:17
Kategori:
Taggar: