MAN-koncernen redovisar rekordomsättning

Foto: Jonas Lindblad Den tyska lastbils- och busstillverkaren MAN redovisar en omsättning för 2011 på motsvarande cirka 151 miljarder kronor. Detta är en ökning med 12 procent jämfört med 2010 och även nytt omsättningsrekord.

MAN sålde sammanlagt 155 520 fordon under 2011, vilket är en ökning med 23 procent jämfört med 2010.

I Sverige under december månad har man i Sverige förstärkt försäljningsorganisationen med ytterligare två lastbilssäljare. Man introducerar även MAN ProfiDrive® i Sverige i samarbete med Trafikcenter AB i Kumla. Detta beräknas starta i augusti 2012. MAN:s strävan är att erbjuda kunderna en så låg totalkostnad som möjligt under fordonets levnadstid och då är utbildningen i ekonomisk körning en viktig den då förarens körsätt har stor betydelse för det ekonomiska resultatet för en lastbil i drift.

MAN ProfiDrive® är en praktiskt orienterad körutbildning för lastbil och busschaufförer. Mellan 3 000 och 4 000 förare deltar varje år vid seminarierna, bara i Tyskland. MAN ProfiDrive® erbjuder sina tjänster i fler än 25 länder och sysselsätter för närvarande 69 utbildare.

I ett pressmeddelande säger Fabian Knappik, Country Manager, MAN Truck & Bus Sverige AB att deras samarbete med Trafikcenter i Kumla ger de den professionella partner som de under lång tid sökt och som nu kan hjälpa de att implementera MAN ProfiDrive® på den Svenska marknaden. De kommer även på sikt att ha en möjlighet att leverera ut nya bilar från Trafikcenter. Trafikcenter har beställt tre nya MAN och beställningen omfattade en timmerbil med släpvagn och kran, ett fjärrbilsekipage och en dragbil.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-20 08:56
Kategori:
Taggar: