Ny kanslisekreterare på Motorhistoriska Riksförbundet

Den 18 januari 2012 började Malin Blomquist som ny kanslisekreterare på Motorhistoriska Riksförbundet/MHRF. Just nu pågår arbetet för fullt med att sätta in Malin i alla rutiner och de projekt som förbundet har framför sig.

Malin Blomquist kommer från Jönköping, men sina studier förlade hon till Norrköping där hon pluggade kultur och media. Via utbildningen och sommarjobb på Husqvarna Fabriksmuseum blev hon intresserad av industrisamhällets kulturarv vilket ledde till några projekt i samarbete med Arbetets Museum i Norrköping. Bland annat var hon medförfattare till guideboken Arbetslivsmuseer i Sverige. Därefter gick Malin vidare till en tjänst som industriarvsutvecklare på Innovatum Science Center i Trollhättan. Där jobbade hon med stöd till arbetslivsmuseer och med samordning av arbetet med bevarande och utveckling av Trollhättans fall- och slussområde. Efter några år gick sedan färden till Stockholm där hon arbetade som vd-assistent på Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund, McRF. Här var Malin inblandad i allt från registreringsstatistik till körkortsfrågor och mässan På Två Hjul.

Malin efterträder Carl Zeidlitz som idag frilansar som marknadskommunikatör och skribent. Han har bland annat varit med och skrivit om den svenska bussbranschens historia på Svenska Bussbranschens Riksförbunds hemsida. Sedan Carl slutade i somras, och Malin börjat, har Göran Schüsseleder tjänstgjort som tillförordnad kanslisekreterare på deltid, då han kombinerat tjänsten med sitt ordinarie arbete som frilansande journalist och layoutare. MHRF kommer att ha glädje av både Carls och Görans tjänster även i framtiden.

– Vi i styrelsen är mycket glada att Malin nu börjat hos oss på kansliet. Vi kommer att ha stor nytta både av Malins erfarenhet av myndighets- och politikerkontakter och hennes kunskaper om hur man arbetar med vårt kulturarv, säger MHRF:s ordförande Peter Edqvist.

Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF) grundades 1969 av 13 ideella samlarfordonsföreningar. Idag består MHRF av 170 klubbar och föreningar med tillsammans över 96 000 medlemmar. MHRF är den fordonshistoriska rörelsens remissinstans i vägtrafik-, miljö-, skatte- och kulturpolitiska frågor.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-02 14:08
Kategori:
Taggar: