Queen of the Road Truckmeet

I år satsar vi på ett eget Truckmeet där tjejer kan visa upp sin bil, sitt företag och sitt jobb. Detta är en helt unik satsning och aldrig tidigare har man på ett Truckmeet satsat på tjejer som vi gör nu.

Tanken bakom satsningen är inte bara att tjejerna själva ska få en chans att visa upp sig utan även skapa viktiga kontakter. Vi har bla skrivit om Volvos satsning, Women And Future Trucks, att på sikt utveckla själva lastbilen för att få fler tjejer att välja just att köra lastbil. Det finns även andra företag och intressenter i branschen som är intresserade att samarbeta med vårt nätverk för att satsa på denna yrkesgrupp. Just ett Truckmeet är ett perfekt ställe att skapa dessa kontakter.

Det har också varit så att väldigt få tjejer ställer ut sina lastbilar på Truckmeets runt om i Sverige och att få fler tjejer att ha lastbilen och sitt yrke som intresse är ett av våra andra mål i detta. Kunde man fått fler tjejer att åka på landets alla Truckmeets har vi lyckats med ännu ett mål. Många av de tjejer som kör tycker det är otroligt kul att fixa med sin bil, tvätta och putsa utvändigt och ha det snyggt invändigt men har ändå inte känt det som att man velat visa upp bilen på en sådan här tillställning. Det ska vi ändra på.

Dessutom är detta ett tillfälle för alla tjejer att lära känna varandra och skapa en mötespunkt för de som kör lastbil, jobbar inom Transport eller funderar på att göra det. Att kanske få fler tjejer att vilja jobba inom branschen och nå de som ännu inte valt inriktning på gymnasieskolan. Vilket tillfälle detta är för det att se vad yrket handlar om och träffa de tjejer som redan jobbar inom Transport.

Queen Of The Road Truckmeet samkörs med Stockholm Truckmeet på Malmby Fairground i Strängnäs den 18.e och 19:e maj. Stockholm Truckmeet är ett redan etablerat event som anordnas några år. Samkörningen gör att vi får en bred målgrupp bland besökarna och mycket utställande bilar. Dessutom satsar vi på nästa generations chaufförer genom att bjuda in Epa och A-traktor i en klass. Något som också växer är modellbilar. Ett område avsätts för just dessa modellbilar och radiostyrda bilar.

Som besökare finns här allt om man tycker om lastbilar, motivlack, rostfritt, lampor, V8 eller vad som helst. Någonting för alla, stora som små. De små besökarna kommer att ha ett eget litet område där de kan aktivera sig när de tröttnat på att gå. Tävla i vår tipspromenad eller hoppa omkring i ett hopptält. Bredden som vi satsar på, både bland utställande fordon samt aktiviteter för besökaren, gör detta till ett perfekt ställe att visa upp sitt företag i vår branschutställning. Här kan man både visa upp sitt företag, skapa nya kontakter och visa att man tror på detta med fler tjejer inom branschen. Våra sponsorer visar även de att ett sådant här event är viktigt och något att satsa på.

Vill du som företag ställa ut i vår branschutställning eller är ni kanske intresserade av att sponsra just satsningen på Queen Of The Road Truckmeet hittar ni kontaktuppgifterna på Stockholm Truckmeets hemsida. Du som vill ställa ut din lastbila, antingen på Queen eller på Sthlm Truckmeet gör även det på hemsidan.

Vi hoppas på att skapa mycket nya kontakter för vårt Queen Of The Road.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-09 08:10
Kategori:
Taggar: