Sweden Truck Movies

Den 1:e mars släpptes den första filmen från Sweden Truck Movies. Bakom Sweden Truck Movies står Torbjörn Andersson, mer känd som Tobbe Trucker. Idén fick han när han letade efter någon som gjort truck movies med Svenska lastbilar att titta på. Tobbe upptäckte då att det i Sverige inte finns någon som producerar sådana filmer. Det finns fullt med klipp på youtube och någon enstaka DVD över mässor och utställningar men inga där man kan se svenska trucks i arbete.

Tobbe har ett gediget lastbilsintresse och en lång lastbilshistoria bakom sig. Hans farfar Erns Andersson startade i branschen 1921 med en motorcykel med sidovagn. Sedan tog Tobbes pappa Sten och hans bror Sigge över. Åkeriet låg på gården och där startade Tobbes lastbilsintresse. I skolan satt han och ritade lastbilar och hemma putsade han instrumentpanelen från damm åt chaufförerna. ”Spåren som farfar gjorde är så djupa att jag inte kommer ur de fast min pappa sa till mig att det finns bättre jobb?” säger Tobbe skrattandes.

I Sweden Truck Movies Volume 1 kan man se några åkerier och lastbilar under arbete. Man ser bl.a. Jim Aaltonen från Huddinge frakta båtar. Tanken bakom detta upplägg är att filmen ska handla om en kändisprofil och tre stycken ”Svensson” Åkerier som har intressanta körningar eller ekipage. Även intervjuer från Trailer Trucking Festival och lite skön Truckermusik av Trinity. ”Vi har försökt gör en film som ska passa alla, en blandad mix helt enkelt!” säger Tobbe. Personligen tycker han dessutom om att dela med sig av sitt lastbilsintresse till andra likasinnade, han är absolut inte ensam om att tycka om att titta på Trucker Movies. Man slår även ett slag för vårt nätverk, Queen Of The Road. Filmen är 42 minuter lång och man började med att släppa en två minuter lång trailer som lades upp på Youtube och på bara två dagar hade klippet visats 436 gånger vilket är en bra start.

Projektet att få första filmen klar började för redan 3 år sedan. Tobbe säger skrattande, ”Vår första film har egentligen tagit alldeles för lång tid att göra, men den som väntar på något gott?” I arbetet med Sweden Truckmeet ingår även Tobbes två brorsöner, en redigerare och några fler medhjälpare. Hans brorsöner, Thomas och Jonas Andersson, är de som filmat allt och själv har Tobbe fungerat som regissör.

När man sett denna film blir man direkt nyfiken på när nästa film kommer och vad filmen ska handla om för körningar, åkerier och bilar. Tas denna film emot väl och om den går bra planerar Sweden Truck Movies att filma nästa film redan till sommaren. Det hänger dock på utvecklingen av denna nu under försommaren men Tobbe har många idéer på lager men säger att han inte vill avslöja några av de så här tidigt. Men han tycker det är viktigt att inte köra i samma hjulspår så man tappar fästet utan en bra mix och nya intressanta inslag och lite nya grepp för att bevara intresset hos tilltänkta köpare behövs hela tiden. ”Jag tar gärna emot tips om vad man vill se i nästa film” säger han och lovar dessutom att uppföljaren inte kommer att dröja 3 år.

Filmen kan man köpa online på Sweden Truckmovies hemsida. Där kan man betala med kreditkort eller postförskott. Man kan även köpa den om man besöker några av Sveriges alla truckmeets. ”Dock kommer jag inte ha möjlighet att besöka alla och erbjuda vår film så jag rekommenderar att man köper den online för att säkra sitt exemplar” säger Tobbe.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-07 07:58
Kategori:
Taggar: