Ronneby Lastbil 2012

Årets första lastbilsträff hamnade i år i Ronneby. Den 21:a april arrangerades Ronneby Lastbil för första året. Det är Bengt som är kuggen i hjulet och han driver även ett transportföretag som erbjuder tjänster som Vägtransportledare och Varningsbilar över hela Sverige. Företaget har ett väldigt bra namn ? BengtMittiVägen AB.

Bengtmittivägen AB har funnits sedan 1988 men har rötterna i branschen från 50-talet då Bengts farfar började köra lastbil. De sysslar inte bara med varningsbilar utan även med transportförmedling av allt som behöver transporteras, från budbil till specialtransport.

I år arrangerade Bengt det första av troligtvis en rad lastbilsträffar i Ronneby. Just i den sydöstra delen av Sverige finns det inga direkta lastbilsträffar så detta uppskattades av många. Sedan var det den första på det nya året vilket gjorde de som kom dit var lite extra taggade och man kunde känna att nu var våren här. Träffen blir startskottet för en ny utställningssäsong för lastbilar.

Närliggande företag hade extra öppet och det anordnades samtidigt som ett shoppingevent i city. Alla affärer hade öppet extra länge vilket gjorde att mycket folk var ute på gatorna. Man hade ordnat med ponnyridning för de minsta och hopptält. Alltid lika uppskattat och kön var lång med barn som ville rida ett varv eller två. Mat fanns att köpa på plats och kaffe.

Det välkända bandet The Playtones som är från Ronneby kom på besök och signerade skivor. Tyvärr hade de en annan spelning inbokad men kanske nästa år får vi höra de riva av några låtar.

Det kom en blandad kompott med bilar till träffen. Allt från veteranfodon till den nya Mercedes Actros som visades upp av Mecedes och man fick även provköra. Intrycket av den bilen var att den var otroligt rymlig invändigt och att kunna fälla sängen för att ge mer plats var mycket praktiskt.

Ralf Ekdahl var där med sin Roadcruiser och den bilen lockar alltid lika mycket folk så fungerade bra som ett dragplåster. Den utdragna specialtrailern som finns på fotot längs upp var markaber att se. De ser långa ut när de kommer på vägen men när man gick jämte insåg man hur lång den faktiskt var. En vardag för ett företag som BengtMittiVägen AB.

Men det dök upp andra intressanta fordon eller vad sägs om denna Ford från 1947 med en liten kran?

Kontrasten från den gamla Forden till Rotsthens nya dragbil var kul. Från den ena ytterligheten till den andra för Rotsthens nya dragbil är inget för den smutsige, här i inredning designad helt i vitt. Mer foton på denna bil och de andra på utställningen hittars på vår sida på Facebook.

Bengt har redan börjat planeringen inför nästa år och då lovar Bengt att spänna bågen bra mycket hårdare och satsa på både uppträde och shower samt dela ut priser till utställarna. Mer information om kommande år hittar ni på deras hemsida.

Ronneby lastbil kommer att sätta sig på kartan och vara varje års första lastbilsträff så där lagom när våren börjat och helt klart värt ett besök.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-12 12:00
Kategori:
Taggar: