Power Truck Show i Alahärme, Finland

Helgen den 10 -11 augusti, var det åter igen dags för "Power Truck Show", som i år hölls för åttonde gången. Ett riktigt trevligt arrangemang mitt i upplevelseparken Powerpark, en otroligt vacker miljö i Alahärme som ligger i södra Österbotten i Finland.

Bland utställarna hittade vi till exempel Mika Auuvinen med sitt senaste mästerverk, en Mercedes som han premiärvisade på Power Truck Show. Men det var inte bara finska lastbilsekipage på plats, även Polen, Holland och Norge – och Sverige så klart – var representerade. Och antalet utställningsklasser var många. Ny för i år var Nostalgiklassen.

Lite extra kul är det ju naturligtvis när man hittar kvinnor som ställer ut. Vi träffade till och med på ett finskt nätverk för tjejer, NaisPark ”Sisu ja asennetta liikenteessä”, som betyder ”stark med attityd på väg! Det är en ideell organisation som har funnits sedan 2009 och som har drygt 100 medlemmar och som självklart finns även som facebooksgrupp.

Titta Malmila är kvinnan som håller i trådarna, hon är president i NaisPark, men driver även eget åkeri, Porin Transline KY.
Själv kör hon en Volvo FM 460 i fjärrtrafik, på uppdrag av Schenker.

Utställningens höjdpunkter bestod så klart av idel vackra, tuffa och spektakulära lastbilsbyggen. Och även om man lätt fokuserar på dem som kör bilarna, fanns det faktiskt en tjej som inte kör som jag tror att vi alla ska komma ihåg. Heidi Sandberg. Lägg hennes namn på minnet.
Heidi är en oerhört duktig sömmerska, till exempel har hon sytt gardinerna åt Nordic Trophy-vinnaren Mika Auuvinen och hans välbekanta ”Gunfighter” – och ”Shogun”.

Heidi syr gardiner åt alla typer av lastbilar, så hennes ”alster” har vi säkert sett många gånger utan att kanske tänka på vem som gjort de fantastiska jobben. Och säkert kommer vi att få se många fler i framtiden.

Heidi driver ett eget företag, Tiituliini, som hon startade för fyra år sedan.
– Jag har studerat bilinredningsdesign. Första året handlade det bara om att klä möbler, men året därpå kunde jag välja inriktning mot bil, lastbil, buss och motorcykel, berättar hon.

Vi vill tacka arrangören för en riktigt trevlig helg i Alahärme. Att med några få ord försöka skapa en rättvis bild över Power Truck Show går förstås inte. Man bör uppleva det här på plats.
Det är en fantastisk fin lastbilsutställning som jag varmt kan rekommendera er att besöka.

Om artikeln

Publicerad: 2012-08-16 10:47
Kategori:
Taggar: