Emilie kammade hem flera priser i Örebro

Det är ett enormt arbete som både elever och lärare vid Tullängsskolan/tung trafik i Örebro har lagt ner inför skolans "öppna hus", som hölls den 13 oktober.Queen of the Road var på plats för att berätta om vår verksamhet ? och direkt när vi kom till skolan, möttes vi av glada leenden och positiva elever.

En småkall och grå dag borde rimligtvis dämpa entusiasmen hos folk, men bevisligen inte hos dessa härliga lärare och elever. Det eldades i stora grilltunnor, där det senare under dagen serverades gratis korv med bröd och dricka.

Inne i en av ”verkstäderna” hade man ställt upp bord och stolar för att besökare med trötta ben skulle kunna slå sig ner och vila lite. Där serverades kaffe och tilltugg, även det gratis. Men den som ville, fick gärna skänka en slant till Världens Barn i den bössa som fanns på serveringsbordet. Det såg ut att bli en hyfsat bra slant under dagen.

Under dagen fick besökarna tillfälle att prova på mycket på temat ”motor och trafik”. Till exempel att provköra elbil, övningsköra personbil, åka en sväng i någon av skolans lastbilar samt se skolan och stora delar av staden från ovan i en manskapskorg i en lyftkran. Man kunde också prova på att slå runt med välthytt, gå tipspromenad och göra ett vägmärkestest med fina priser.

Man hade också arrangerat en lastbilsutställning, där publiken kunde rösta fram sin favoritlastbil och barnen kunde njuta av regnet, som trillade ner i form av godis.

Efter lunch var det dags för prisutdelning. Några av lastbilsutställarna kändes igen från andra evenemang, som till exempel Gahne och Peter ”Grundis” Grundström.

Den som fick flest priser, var en som antagligen minst av allt hade förväntat sig det, till Queen of the Roads stora glädje. Ja, det var en tjej – Emilie T Pettersson med sin Scania R 440. Bilen är en grusbil som går i trafik i och runt Örebro.

Emilie började på Sandbergs Åkeri för fyra och ett halvt år sedan, hon tog sin tunga behörighet på just Tullängsskolan. Så lärarna var förstås också riktigt stolta över henne.

Priserna hon fick med sin bil var Bästa Grusbil,  Peoples Choice samt Queen of the Road-priset.
– Jag är både glad och lätt chockad, säger hon efter prisutdelningen.

Grattis, säger vi i Queen of the Road till Emilie. 

Om artikeln

Publicerad: 2012-10-19 11:15
Kategori:
Taggar: