16-åriga Julia vet vad hon vill

- Jag har ett stort motorintresse och har bland annat kört folkrace. Dessutom har jag flera i släkten som kör lastbil, säger 16-åriga Julia Jönsson, som går första året på Nils Holgerssongymnasiet fordonslinje i Skurup.

Hon ser absolut inga hinder i att bli lastbilschaufför.
– Och skulle det uppstå problem någonstans så gillar jag att anta utmaningar och trots eventuella gränser, deklarerar hon frankt.

En sådan utmaning kan vara att vissa delar av chaufförsjobbet ibland är fysiskt tunga.
– Att det kan var tungt ibland är också en utmaning som jag vill anta och klara av.

Julia gillar att lära sig nya saker. Hon är dessutom väldigt nyfiken på framtiden, så efter att det treåriga gymnasiet i Skurup är avklarat, tänker hon köra lastbil i tre år. Att hon får jobb som chaufför ser hon som självklart.
– Därefter tänker jag läsa vidare och bli trafikskolelärare för att så småningom eventuellt bli lärare på fordonslinjen här på skolan. Så ser mina mål ut för framtiden just nu åtminstone, säger hon.

Julia är väl medveten om att bli lärare kan kräva mycket tålamod, men det menar hon att hon har ganska mycket av.
– Jag gillar dessutom att sätta mål ganska långt fram så att jag har något att sträva efter.

Att köra lastbil känner hon skulle vara kul.
– Dessutom är stora bilar ganska coola, tycker Julia.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-07 18:04
Kategori:
Taggar: