Karlssons jul – rena (snö)röjarfesten

Uppesittarkväll. Förväntan inför julen. En av årets finaste stunder för många.Men för Anki Karlsson och maken Ulf var det som så ofta ? eftersom det var snökaos:? Vi firade hela julaftonsnatten i plogbilen, säger hon och skrattar.

Precis som vid tidigare jular och nyår fick Anki rycka ut i ett oväder som det nog kommer att talas om länge. De kopplade plogen och ägnade uppesittarnatten åt att rensa motorvägen mellan Lerum och centrala Göteborg.
– Det var som det blir ibland. Först kom ingenting. Sen ingenting. Sen kom allting. Det var mycket snö den här julen, berättar Anki.

Så på självaste julafton var de ute och röjde motorvägen. Många timmar. Och Proffs fotograf, Tommy Holl, avstod julskinkan för att hänga med en sväng i plogbilen.
– Det är tur vi är vana och har bilar och lastbilar som ett gemensamt intresse. Sysslar man inte med sådant här, är det nog svårt att förstå varför man gör det, menar Anki.

En längre artikel med Anki Karsson och om hennes ”julfirande”, kan du läsa om i årets första nummer av tidningen Proffs.

Om artikeln

Publicerad: 2013-01-23 15:01
Kategori:
Taggar: