Annika är ”Årets kvinnliga förebild”

Nu är vinnaren presenterad av "Årets kvinnliga förebild" inom transport- och logistikbranschen. Annika Hildemar, vd för Widrikssons Åkeri, mottog priset under Logistik & Transportmässan i Göteborg.

Stora Logistik- & Transportpriset firar i år 5-årsjubiléum. Syftet är att lyfta fram goda exempel och föredömen inom logistik- och godstransportsektorn och premiera branschaktörer som utmärkt sig för riktigt bra transport- och logistikarbete. Stora Logistik & Transportpriset 2013 omfattar fyra kategorier varav Årets kvinnliga förebild är en.

Detta pris vill uppmärksamma vikten av goda kvinnliga förebilder som verkar i en traditionellt mycket mansdominerad bransch. Priset till Annika Hildemar delades ut av Volvo Group Trucks informationsdirektör Tommy Kohle.

Juryns motivering lyder:
”Annika Hildemar hade i många år ledande befattningar i Stockholmsbaserade Bengt Hildemar Transport, som startades av hennes far. Hon var under några år bolagets vd. När Widrikssons Åkeri i Stockholm förvärvade bolaget 2012 blev Annika först driftchef för att vid årsskiftet 2012-2013 axla rollen som tillförordnad vd för Widrikssons Åkeri, som efter förvärvet av Hildemar Transport är ett av Stockholms större åkerier med ett 100-tal medarbetare och med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor per år. I sin roll som vd leder Annika på ett entusiasmerande sätt en verksamhet som består av godstransporter, logistiktjänster och lagerhantering.”

– Vår bransch är en framtidsbransch. Mångfald är en mycket viktig fråga för oss och vår fortsatta framgång, såväl som för hela branschen. Vi arbetar aktivt med denna fråga, bland annat genom att arrangera regelbundna tjejdagar för att inspirera unga kvinnor att satsa på transportbranschen. Goda förebilder behövs alltid som inspiration. Vi är därför stolta sponsorer till detta pris, säger Susanne Frödin, nordisk marknadskommunikations- & PR-chef för Volvo Lastvagnar.

Senast som Tjejdagen gick av stapeln, var i april i år, den gången i Umeå. Den samlade ett 60-tal kvinnor från hela Sverige, med en majoritet av skoltjejer. Syftet med dagen var att motivera och uppmuntra fler unga tjejer att satsa på branschen. Dagen erbjöd ökad branschkunskap, provkörning av lastbilar och nätverkande.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-30 11:21
Kategori:
Taggar: