ASSEN Truckstarfestival 2013

Lördagen 27/7 - söndagen 28/7 var det dags igen för Europas största lastbilsträff. Lastbilsträffen firade i år 33 år.

I år var det rekord med lastbilsutställare hela 2 700 lastbilsekipage fanns på plats samlade runt motorbanan TT CIRCUIT i ASSEN Holland.
Här fanns alla sorters lastbilar att se brukslastbilar, veteranlastbilar, kultlastbilar, USA trucks, Special, Painted och Show Trucks osv.

Den största delen av lastbilarna kommer just från Holland, men även Sverige, Danmark och Italien för att nämna några andra länder.
Det här är en riktig familjefest som lockar ut folk ut ur husen runt om i Holland, verkligen flera tusentals besökare infinner sig för den här lastbilsutställningen. Stora som små och unga som gamla lastbilsentusiaster. Stor branschutställning fanns med på plats att beskåda. Och Truckrace med husvagn är ett populärt inslag. Även Decibel contest med lastbil vem som har högsta decibel utses.

Även några svenska ekipage fanns på plats bland lastbilsutställarna och konkurrensen om att få vinna ett pris är oerhört tufft. Och faktiskt Sverige var det land som fick med sig några pokaler hem.

I år kammade vår egen Queen of the Road-medlem Madde Karlsson 20 år från Hult och MK Transporter 2:a pris i utställningsklassen ”Showtrucks”. Med sin Scania R 560 ”Girl Power” byggd i Holland hos Kentie Truckspecials lastbilen blev precis klar lagom till Lastbilsutställningen i ASSEN. MK Hyttdesign har gjort hytt inredningen som går i cerisrosa och vitt. Den ceriserosa lacken är Magenta med metallflakes i.
Modellbilen är i Skala 1:24 och är själva grunden till Maddes lastbil. Det är så här att Madde Karlsson är en riktig duktig tjej på att bygga de här modell lastbilarna .
Hur känns det att få vinna ett sådant här pris?
En pokal i Holland det var något som Madde bara kunde drömde om , i samband med prisutdelningen som är på Hollänska så är det lite svårt att förstå vem som får en vinstplats.
Och när prisutdelaren när hon började prata om Isbjörn så tänkte Madde – O-shit det är ju jag!

Vi på Queen of the Road gratulerar dig extra mycket!

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-06 16:41
Kategori:
Taggar: