Asfalt och snöröjning är Emmas vardag

Ung, trygg och självständig tjej i lastbil ? en trend menar Emma Johansson:- Och jag vill ha fler, det blir trevligare stämning och inte så grabbig jargong.

Precis som så många andra lastbilschaufförer är 21-åriga Emma Johanssons yrkesval ingen slump. På Tjörn, där hon bor och kommer ifrån, växte hon upp i ett familjeåkeri.
– Jag åkte tidigt med pappa i hans lastbil och det är där jag har fått det ifrån. Jag har alltid vetat att jag ska köra lastbil, förklarar hon och berättar att hon aldrig tvekade – tre år fordon/teknik på Mimers hus i Kungälv – och det tog inte särskilt länge efter gymnasiet innan hon rattade en lastbil.

I Proffs nr 10-2013, som kommer ut den 25 oktober, kan du läsa mer om vårt möte med Emma Johansson.

Om artikeln

Publicerad: 2013-10-21 14:45
Kategori:
Taggar: