Lyssna nu, infrastrukturministern!

Kära infrastrukturminister som är för fritt cabotage och fria transporter i Sverige!Jag vill bara berätta om några tankar och funderingar jag har.

Jag kör lastbil, en 24 meters inrikesbil.
Jag spottar och svär över alla utländska bilar på våra vägar. Jag spottar och svär när jag ser en utländsk ”F-skattare” (chaufför) i en svensk 24 meters inrikesbil, en sån som jag kör.
Jag är rädd om mitt jobb. Jag ser hur godsmängden minskar på min bil.

Jag vill förtydliga att jag inte har något problem med utländska bilar och chaufförer. Spottandet och fräsandet är egentligen riktat uppåt. Det får vara hur många som helst om det vore så att alla arbetade på samma villkor!

Ni säger att social dumpning inte finns?
Då råder jag dig att åka till OKQ8 Sillekrog norrgående. Där har det stått en trasig dragare (lastbil med långt släp bakom) i två veckor.

Åk till parkeringen bakom ÖoB i Katrineholm en helg. Åk till Årsta industriområde, rekordet var ett ekipage som stod 4 veckor och väntade på lass.

Jag tycker inte det är så konstigt om en utländsk chaufför som knappt får betalt eller se sin familj eller bor i sin lastbil månader i sträck (jag är i alla fall hemma på helgerna) tar sig en sup eller två för att orka med.
Ni ser inte det vi ser och gör absolut Inget för att kontrollera det!

Det finns chaufförer som kör med dubbla, om inte ännu flera, förarkort (ser ut som ett körkort med ett chip i som man stoppar in i en maskin för att kontrollera att vi kör efter lagarna) för att kunna köra mer och längre.

En trött chaufför är lika farlig som en full chaufför (fast dom blir ändå frikända i brist på bevis).
Vilka vägar åker du och dina nära och kära på?

Maria Rahbek
Någorlunda trygg så länge jag sitter i en lastbil

 

Om artikeln

Publicerad: 2014-02-13 11:17
Kategori:
Taggar: