Polisen fortsätter köpa Drägers alkometrar

Den svenska polisen väljer återigen Dräger som komplett leverantör av alkoholmätare. Avtalet omfattar även service av ny och existerande utrustning samt tillbehör.

Polisen utför varje år cirka 2 500 000 alkotester, många sker på slumpvis utvalda förare. Enligt statistiken genomförs 15 000 resor varje dygn av onyktra förare och de utandningsprov som görs längs vägarna är ett effektivt sätt att synliggöra trafiksäkerhetsarbetet från polisen samtidigt som de har en stor preventiv effekt.

Svenska polisen valde att använda Dräger Alcotest 6820, som är en vidareutveckling av den existerande utrustningen Alcotest 6810. För tuffa förhållanden, inte minst i vinterklimat, valdes Dräger Alcotest 7510 som klarar även de kallaste vinterdagar vid vägkanten.

Flera andra tillverkare använder sig i sin reklam av devisen ”vi använder samma teknik som polisen”. Men detta till trots, hamnade myndighetens val alltså på Dräger.
– De är uppenbarligen väldigt nöjda med produkten och det är oerhört glädjande för oss att få förnyat förtroende, säger Björn Strandberg som är produktspecialist på KGK, huvuddistributör i Sverige.

Men det är inte endast den svenska polisen som tycks gilla Drägers produkter. Totalt har det producerats över 100 000 enheter av Dräger Alcotest-serien och instrumentet används hos polismyndigheter över hela världen.

Om artikeln

Publicerad: 2014-04-03 10:50
Kategori:
Taggar: