Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Kyrkan var i det närmaste fullsatt och det var tydligt att Babs hunnit påverka många under sin korta vistelse på jorden, då bänkraderna bakom familjen fylldes av människor som på olika sätt hade mött Babs kärlek och engagemang.

Begravningsakten var mycket vacker och ljus, men öppnade även portarna till stor sorg över förlusten.

Anders Ljung var gift – och levde tillsammans – med Babs och vi sänder våra tankar till honom och familjen. Vi riktar även ett stort tack till honom för att han öppnade dörrarna för även oss i denna sorgens stund. Trots sorgen, hälsade han oss med ljust sinne och gjorde stunden lättare för alla närvarade.

Babs engagemang i Queen of the Road var omfattande och en av hennes närmaste väninnor där, är Maria Christiansson.
– Det är inte rättvist att någon med så mycket kärlek att ge, måste lämna oss, säger Maria. Vi känner oss otroligt ensamma och på något sätt kvarlämnade.

Babs har gjort bestående avtryck eftersom vad hon än gav sig in på, så gjorde hon det med själ och hjärta. Hon var duktig på att lyfta den som behövde lyftas, stötta och krama alla. Att finna tid för den som behövde det.

Nu är det upp till oss att föra hennes anda och gärning vidare och se ljus istället för mörker.

Fotnot:

Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse utan statligt stöd, som har till uppgift att samla in och fördela pengar till forskning samt informera om hela hjärnan och alla dess sjukdomar.

För er som vill vara med och bidra till forskningen, och kanske därmed kunna förhindra att andra rycks bort alldeles för tidigt, har vi skapat en insamling hos hjärnfonden i Babs namn – klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2015-11-15 08:31
Kategori:
Taggar: