Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Kristianstad Truck Meet växer för varje år och denna gång samlade man 216 fordon och besöktes av över 5 000 personer. Proffs träffade Queen of the Road i deras monter under lördagen. Bemanningen under Kristianstad Truck Meet, var Bibbi Steinert, Sofie ”Pysen” Dahlström samt Monica Johansson och de hade fullt upp eftersom trycket i shopen stundtals var mycket högt.

Vi bad Bibbi berätta mer om vad de gör under ett event som detta.
– Förutom att vi säljer saker med vår logga på, vill vi uppmärksamma inte minst tjejerna i branschen på att det finns ett kvinnligt nätverk och att vi har en Facebook-grupp med samma namn där samtliga medlemmar är kvinnor, sade hon.

Monica Johansson lyfte fram vikten av att ha ett forum där man som kvinna kan ställa frågor i en trygg miljö.
– Och vi delar erfarenheter med varandra, sade hon vidare och nämnde bland annat tips om trygga rastplatser och andra praktiska saker.

Pysen berättade att de har en egen utställningsklass för tjejer här och på de flesta andra Truck Meet de deltar på. Här var det hon och Bibbi som var domare.
– Bedömningskriterierna är noga nedtecknade och varje år ser vi över om det behövs förändringar, förklarade Bibbi som har dömt flera gånger tidigare. Alla tre tycker det är bra att tjejer har en egen utställningsklass nu när det blir allt fler tjejer i branschen. I år var det nära nog dubbelt så många tjejer som ställde ut sina lastbilar.

Kristianstadsbladet intervjuade teamet som även hamnade i tidningens webb-TV. Journalisten Chatarina Sigala undrade varför man har en klass enbart för tjejer.
– För att det stärker samhörigheten och ger tjejerna möjlighet att styla sitt fordon med en kvinnlig touch, sade Bibbi. De utställande tjejer jag talade med, tyckte visst om att vinna, men mycket handlade om ”hela grejen” att träffa likasinnade, ha roligt och känna samhörighet.

Queen of the Roads montrar bemannas av olika personer beroende på var i landet eventet är och visst är det mycket jobb både före, under och efter en utställning.
– Men, vad det är roligt, sade de alla tre. Vi hoppas att fler ska vilja vara med på dessa event.
Att vara medlem i Queen of the Road betyder inte att man är tvingad att vara lika aktiv som de vi träffade här, men alla tre hoppas att fler ska vilja prova på att vara med på en utställning eller andra event där Queen of the Road är på plats. Nästa plats ni hittar dem på, är Stockholm Truck Meet på Gillingebanan, 6-7 maj.

Innan Proffs lämnade platsen strax innan prisutdelningen, fick vi i hemlighet veta att Jessica Westfält med startnummer 96, hade vunnit första pris i den egna klassen Queen of the Road Truck Meet on Tour. Grattis! 2:a pris gick till Therese på MP Cargoo och 3:e pris till Jessica Mattsson. Vill ni läsa mer om Queen of the Road i Kristianstad, gör ni det snart i ett kommande nummer av tidningen Proffs.

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-02 17:54
Kategori:
Taggar: