Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road är.

Trots regn och snålblåst, ja, det låg till och med snö kvar på sina ställen, hade femtiotalet fordon anmält sig och kunde beses av minst 1 000 besökare under den gångna helgen.

Anton Tapani var huvudansvarig för arrangemanget tillsammans med Bengt Arne Storm. Invigningen förrättades av Leif Pettersson (S) från Trafikutskottet tillsammans med Anton Tapani och Anders Zeidlitz.

Queen of the Road var på plats med Jennifer Baath och Bibbi Steinert för att tala om det kvinnliga nätverket och om Proffs. De berättade för oss att så långt norrut var nätverket och tidningen inte helt känt.
– Därför var det bra att vi var där och fick presentera oss, säger Bibbi och Jennifer. Vi fick ut en del prenumerationer på tidningen och nästa gång blir försäljningen av våra produkter säkert ännu bättre när de vet mer om oss.

En Queen of the Road Truck Meet on Tour-klass fanns för de kvinnliga utställarna och vinnare i den blev Petra Fredriksson på Anderssons Åkeri i Kangos med en Scania R490, 2015. Petra har sina rötter i Emmaboda, men flyttade till Norrbotten för att köra malmbil. Queen of the Road fick uppmärksamhet av lokal media också.
– Ja, Norrländska Socialdemokraten NSD gjorde en intervju med oss, säger de båda. Vi tycker vi fick mycket plats i artikeln och den belyste det vi håller på med.

NSD tyckte att Queen of the Road-priset stack ut och det blev många frågor om kvinnor i branschen. (läs NSD-artikeln här).

Publik och utställare bjöds på underhållning både under fredagen och lördagen. Bland annat kunde man åka i krankorg 70 meter upp i luften för att beskåda området. Queen Jennifer Baath tog tillfället att känna sig upphöjd.

Numera välbekante Fredrik Lundman sjöng Johnny Cashlåtar och pappa Erik Lundman, fick pris för mest originella person. Jodå, han var där med bastueldarbilen.

Tapani och Storm var nöjda och det planeras redan för nästa Träff. Även om Malmfälten erbjuder bra faciliteter, blev det klart att det behövs mer utrymme till nästa år så att fler kan vara med.

Bortsett från regn och rusk, hur skulle ni vilja sammanfatta Norrbottens först truck meet?
– Välordnat och med beröm för att det fanns bra sanitära möjligheter liksom god mat i mattält med ölservering, avslutar de två kalla, men nöjda, drottningarna Bibbi och Jennifer.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-20 15:07
Kategori:
Taggar: