Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

På danska Jylland, ön längst bort från Sverige, ägde Jesperhus Lastbilsträff rum den 10 och 11 september. Det är Nordens största träff som i år samlade runt femhundra lastbilar och antalet besökare under träffen, var cirka tiotusen. Till skillnad mot de flesta truck meets vi har i Sverige, finns här inget tävlingsmoment. Det handlar om att visa upp sina fordon, inspireras, beundra, umgås och ha det ”dejligt sammen” på typiskt danskt manér.

Det var första gången Queen of the Road deltog här, varför det var många som var nyfikna. På plats från teamet fanns Bibbi Steinert och Pekka Tikkanen, huvudansvarig för Queen of the Road. Jylland ligger långt borta från Sverige, kände de till er?

– Vi har varit på andra danska mässor, så många visste vilka vi är, men för ännu fler var vi en ny bekantskap vilket ledde till många nyfikna frågor, säger Bibbi som tyckte att försäljningen gick mycket bra ändå.

När besökare förstod att Queen of the Road inte bara säljer produkter, utan är ett nätverk för kvinnor i branschen, menar Bibbi intresset ökade markant, liksom frågorna kring detta.

Arrangemanget fanns det inte något att klaga på heller, tycker Bibbi som berättar att redan på fredagskvällen inleddes träffen med grill i tältet och livemusik. Under lördagskvällen blev det uppenbart att träffen firade tioårsjubileum.

– Det ställdes till med en hejdundrande fest med livemusik och runt tusen gäster som dansade, åt och drack och hade verkligt trevligt tillsammans, säger Bibbi.

Fungerande boenden, bra mat och underhållning samt de fantastiska bilarna i det härliga vädret, verkar ha gjort denna träff till en fullträff. Några avslutande funderingar, Bibbi?

– Kanske är det avsaknaden av tävlingsmomentet som skapar den gemytliga grunden för denna träff? Inga spekulationer, ingen avundsjuka eller besvikelser och annat som hör ihop med tävling. Är lastbilsträffar utan tävling något vi även i Sverige borde pusha mer för, funderar Bibbi Steinert avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2016-09-22 18:32
Kategori:
Taggar: