Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb - i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Helgen innan vi först möter Jennifer Syrén på Göteborg Truck Meet på Tånga hed i somras, har hon fått första pris på Stockholm Truck Meet i klassen ”Grus och schakt”.
– Det var lite oväntat, bilen är ju ändå fem år och där i Stockholm hade de ingen åldersindelning så den tävlade mot www.

Jennifer har varit med i utställningssvängen i många år men det är först i år hon ställer ut själv – och vinner alltså. Men inför utställningen på Tånga hed tror hon det blir svårare.
– Här handlar det om ”Customklassen” och det finns många jättefina bilar, säger Jennifer och nickar mot konkurrenterna.

Jennifer kör för NA Schakt. Lacken i ”Chicano”-stil på hennes Volvo har hon tagit över – ”det är chefen som ligger bakom idén”.

Hon försöker hålla ordentlig ordning på bilen även under veckorna med mycket tvätt.

Hon utgår från Landvetter och kör i Göteborgsområdet. Just när vi träffar henne är det mycket körningar från bygget i Munkebäck.

Jennifer är från Borås, bor i Dalsjöfors och har alltid varit motorintresserad.
– Alla kompisar gick fordon eller transport och körde, berättar hon.

Men Jennifer utbildade sig till servitris. Fast sedan blev lastbilssuget för stort och hon tog kortet på egen hand för åtta år sedan.
– Man börjar bli gammal, oj vad tiden går fort, skrattar Jennifer som nu är 30. Men krisen har släppt nu.

Hon har kört skåp/fjärr tidigare, men så ville hon testa schakt.
– Det är en jättestor skillnad, det är helt annat. Nu kör jag in på vägar jag inte kunde tänka mig att man kunde köra på innan.

Lite senare på sommaren träffar vi återigen Jennifer Syrén. Vi bara kände att vi ville se den miljö som hon och hennes ekipage normalt befinner sig i. Och då blir det påtagligt vilket enormt arbete hon måste lägga ner för att hålla putsen uppe på sitt ekipage.

Kanske får vi träffa Jennifer även på 2018 års utställningar? En påminnelse om att Stockholm Truck Meet  har öppnat för anmälningar till kommande utställning är därmed på sin plats!

Fotnot
Jennifer fick tredje pris i Customklassen på GTM, och under sommaren har det blivit ännu fler fina utmärkelser. Proffsredaktionen lyfter på hatten och gratulerar till de välförtjänta priserna!

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-29 10:47
Kategori:
Taggar: