Jessica ”Nu drar vi på” Bohlin, släpper ny låt

Jessica Bohlin släppte truckerlåten ”Nu drar vi på” som fick massiv respons. Sedan dess har hon släppt flera låtar och även framträtt i Bingolotto med unik version av ”Gråt inga tårar”. Nu drar Jessica på igen med en ny låt, ”Aska till hav”, som släpps imorgon.

Den 27 maj 2016 släpper åkardottern Jessica Bohlin låten ”Nu drar vi på” som snabbt får stor spridning på nätet. Låten handlar om chaufförers liv på vägen och Jessica som har vuxit upp som åkardotter och har två bröder som driver verksamheten vidare, vet verkligen vad hon sjunger om.

Hon har sedan dess släppt fler låtar. Producenten Rasmus Gozzi som bland annat arbetar med Dogge Doggelito, hörde hennes låt och bad henne att tonsätta och sjunga en text som Gozzi själv skrivit och snart släpptes låten ”Galen i dig” och sedan ”Vi är Sirius”.

Numera är hon signad av skivbolaget Ninetone och en av höjdpunkterna hittills är hennes framträdande i Bingolotto den 31 maj i år. Då sjöng hon den klassiska låten ”Gråt inga tårar”. Originalet är skrivet av Åke Hallgren. Den har aldrig tidigare getts ut i någon ny version?
– Nej. Jag är den enda hittills som fått tillåtelse av upphovsmannen att göra en nytolkning av denna klassiker, säger Jessica till oss.


Jessica var på
gång, men så kom coronapandemin som krävde att alla, inte minst artisterna, fick anpassa sig till en förändrad verklighet. Hon hoppas att pandemin snart ska vara över eftersom hon längtar efter att uppträda inför publik igen på det där härliga sättet det blir med en scen och livepubliken nära.

Pandemin har inte hindrat Jessica från att vara produktiv och tillsammans med producenten Pontus Frisk, har hon gjort låten ”Aska till hav”. Vad är det för musik vi kommer att få höra?
– Det är alltid svårt att sätta en etikett på en låt, men svensk pop är nog ett bra sätt att beskriva stilen, avrundar Jessica Bohlin.

Låten släpps imorgon, fredagen den 16 oktober på Spotify. Du kommer då att kunna lyssna på den här (där kan du även höra hennes andra låtar).

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-19 11:25
Kategori: Nyheter
Taggar: