Kortege rullade till minne av Candice

En ung människa mitt i livet fick inte fortsätta sin resa. Låt det påminna oss om hur skört livet är och hur tungt det är för dem som ska leva vidare. Låt Candice påminna oss om alla dem som gått före och som kommer att följa efter.

Varje liv är unikt. Varje död är unik. Döden är alltid ovälkommen och ju yngre den som drabbas är, desto mer ovälkommen blir den. Candice Farcinsen var 24 år och stod mitt i livet. Glad och nöjd med att ha lyckats bli lastbilschaufför och som alla chaufförer, körde hon varje dag mot horisonten. Nu kör hon mot nya horisonter på nya vägar som ingen av oss vet vart de leder. Chasing the horizon.

Någon sade: ”Varför ska vi minnas Candice mer än någon annan chaufför som gått vidare?” Svaret är att när vi minns Candice, ska vi också minnas alla dem som gått före henne och alla de som ledsamt nog kommer att följa efter henne. Vi ska också skänka tankar till alla efterlevande, från tidigare, nu och dem som kommer sedan, som ska bearbeta sorg och lära sig leva vidare.


Vi talade med
Candice arbetsgivare och åkare Emil Olsson, Emils Frakttjänst. Att ha anställda i vad som är ett av de farligaste yrkena i Sverige innebär att en olycka kan ske när som helst. Är det något du som åkare ofta tänker på och hur hanterar man det som nu har hänt.
– Jag tänker på det dagligen. Och vi har aldrig upplevt det förut så nu måste vi försöka hantera det på bästa möjliga sätt. Vi tänker även på Candice arbetskamrater som också drabbats.

Emil Olsson avslutar intervjun med att understryka vikten av att det krävs förändringar av E6:an från Helsingborg och söderut.
– Det sker olyckor där hela tiden. Den måste breddas, säger han.
Evelina Mohlin är personal/ekonomiansvarig på åkeriet och hon berättar att Candice kört lastbil sedan januari 2019, men alldeles nyligen börjat på åkeriet.
– Hon hade funnits sitt kall i livet, säger hon till oss.

Trots att kortegen anordnats på lite mer än två dygn, var deltagandet stort. I allt räknade vi in cirka 100-talet fordon varav hälften var lastbilar. Vi har sett korteger förut, men här var skillnaden den att det var ett mycket stort antal personer på plats och många som åkte i varje fordon.

Innan kortegen rullade iväg klockan 15.00 lördagen den 3 oktober, höll Emil Olsson ett tal och därefter hölls en tyst minut. Candice far, syskon och släkt från Danmark, var också på plats.
– Jag är stolt över Candice. Jag är stolt över hennes syskon. Växla ner där ute och se till att spendera tid med era barn och familjer. Det värmer att se hur många som har kommit hit idag, sade fadern i ett känslosamt tal.


Under kortegen
mötte även Räddningstjänsten upp på en viadukt där de stod och blinkade med blåljusen för att visa sitt deltagande och Donalds Bilbärgning fanns på vägen tillsammans med ett TMA-fordon.

Livet är skört och uttrycket att man ”aldrig ska låta solen gå ner över ens vrede”, är en påminnelse om att ”en annan dag” kanske inte kommer. När vi minns Candice, ska vi minnas dem alla.

WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-05 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Candice Dödsolycka E6 Helsingborg Lastbilskortege Trafikolycka Webb-TV