Äntligen – En RIKTIG Chaufförspodd!

Tidningen Proffs tar steget in i podd-världen. Den nya podcasten, En Riktig Chaufförspodd, har i dagarna publicerat sitt allra första avsnitt. Är du nyfiken på vad du kan förvänta dig att få höra framöver så lyssna på det.

LYSSNA NU:


För snart 31 år sedan kom Proffs ut med sin allra första tidning. För några år sedan började vi med webb-tv, men redan runt millennieskiftet började redaktionen jobba med webben. En sida som idag slår det ena besöksrekordet efter det andra. Statistikkurvan pekar stadigt uppåt.

Nu är det alltså dags för nästa steg i utvecklingen.
– Vi beger oss ut i poddarnas förlovade land, säger tidningens chefredaktör, Göran Rosengren.

Liksom i våra andra kanaler kommer podden innehållsmässigt att ta upp ämnen som skiljer sig mot andra branschspecifika medier.
– Ja, vi har ju alltid hållit våra ögon på branschens kanske mörkare sidor. Och det kommer vi att göra även i podden. Däremot, precis som i tidningen, lyfter vi fram sådant som kan vara nyttigt att känna till som chaufför och åkare.

Trafikpolisen har en central roll i de allra första avsnitten.
– Det första ”riktiga” avsnittet efter vår korta presentation kommer att handla om polisens betydelse för att kunna driva en seriös åkeriverksamhet, svensk som utländsk. Seriös, som sagt, förklarar Göran Rosengren.


Det är han och
redaktionskollegan Heidi Bodensjö som kommer att hålla i taktpinnen i avsnitten.
– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Gästerna i de enskilda avsnitten kommer att i huvudsak, men inte alltid, vara personer med olika förutsättningar och olika ståndpunkter i sakfrågorna som tas upp. Till exempel en åkare och en politiker. Det kommer att ge en dynamik i dialogen. Åtminstone är det vår förhoppning, säger Göran.

Det finns redan idag några olika poddar som rör vägtransportbranschen. Varför en till?
– Som sagt, vårt innehåll skiljer sig i väsentlig grad jämfört med övriga poddar, precis som tidningens innehåll skiljer sig från alla andra. Det betyder att vi egentligen inte konkurrerar med någon annan, snarare kompletterar vi dem. Jag hoppas att vi ska ha ett gott samarbete med de andra. Sådana dörrar slår inte vi igen, förklarar Göran Rosengren avslutningsvis.

chaufforspodden.se kan du läsa om vilka avsnitt som är på gång. Tanken är att lägga ut ett nytt avsnitt varje månad.

Du kan även lyssna på våra avsnitt på Spotify, Google Podcasts, Podbean, Amazon Music/Audible och Apple Podcast (Itunes).

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-01 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: